Festivals & Events

Circus Saranti

Oost West Circus Best

AEGON zaal

Prijs € 12,50

AEGON zaal

Prijs € 12,50

In één van de wijken van Leeuwarden maken de bewoners zich op voor Culturele Hoofdstad door een circusshow te organiseren. Er is gekozen voor het thema spreekwoorden en gezegden met de naam ‘Oost West Circus Best’. Van een balletje opgooien tot hoge bomen vangen veel wind. Hangen aan een zijden draadje en door een ringetje halen. Alles loopt op rolletjes maar geduld is een schone zaak.


Jeugdcircus Saranti is inmiddels al meer dan 55 jaar een begrip in Friesland en komt regelmatig met een nieuwe show, een waar circusspektakel van een hoogstaand niveau gebracht door kinderen in de leeftijd van 7 t/m 18 jaar uit Leeuwarden en omgeving. Een afwisselende show met moderne spectaculaire circusacts, een vleugje nostalgie en een behoorlijke porti humor. De acts variëren van luchtwerk waaronder trapezes, aerial hoop en tissues, eenwielers, acrobaten tot jongleerkunsten, balanceren op het draad en slapstick. Circus voorstellingen waar het plezier van afspat.

Kostuums en muziek zijn stijlvol, verrassend en eigentijds. Alles wat je in een circusvoorstelling verwacht komt aan bod en zelfs meer dan dat!

Jeugdcircus Saranti presenteert zondag 22 april 2018: ‘Oost West Circus Best’.

Dit jaar heeft het artistieke team gekozen voor een heel ander type van circus, namelijk theatercircus. In deze show zullen de acts verweven zijn in één groot doorlopend spektakel met veel dans, drama, theater, projectie en natuurlijk circus.

Het is nog steeds 2018!

Nu Hotel d’Botel succesvol geopend is, is de rest van Leeuwarden druk met Culturele Hoofdstad 2018, zo ook in één van de wijken van de Friese hoofdstad. Alle bewoners maken zich klaar om de wijk er goed verzorgt uit te laten zien voor alle mensen die Leeuwarden gaan bezoeken dit jaar. Hiervoor hebben ze goed nagedacht over een thema, acts en de show. Uiteindelijk is er gekozen voor het thema spreekwoorden en gezegden met de naam ‘Oost West Circus Best’.

Van een balletje opgooien tot hoge bomen vangen veel wind. Hangen aan een zijden draadje en door een ringetje halen. De kat uit de boom kijken en als haringen in een ton, er komt van alles voorbij. Alles loopt op rolletjes maar geduld is een schone zaak.

Kijk en geniet van ‘Oost West Circus Best’, de nieuwste circusshow van jeugdcircus Saranti.

Website: www.saranti.nl