Cabaret

Claudia de Breij

Oudejaarsconference

Rabobank zaal

Prijs € 27,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 27,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Ze won in 2010 de Poelifinario voor het beste cabaretprogramma en ontving vijf jaar later uit handen van Herman van Veen de eervolle Louis Davidsring. De Telegraaf noemde haar de beste cabaretière van Nederland. Logisch dus dat de VARA Claudia de Breij heeft gevraagd dit jaar de Oudejaarsconference voor haar rekening te nemen. Voordat op NPO1 van deze conference kan worden genoten, speelt De Breij die graag eerst in Leeuwarden.

“Het mag weleens gezegd: Claudia de Breij is de beste cabaretière van Nederland”, schreef De Telegraaf in 2010 na haar voorstelling ‘Hete Vrede’. Vorig jaar was Het Parool al net zo enthousiast over de opvolger ‘Teerling’: “Claudia de Breij haalt een zeldzaam niveau. Zo’n voorstelling die je direct nog een keer wilt zien.”
Na twee van zulke succesprogramma’s zal het niemand verbazen dat De Breij – inmiddels ook de trotse eigenaar van de Louis Davidsring – dit jaar de eer te beurt valt de ‘Oudejaarsconference’ voor de VARA op NPO1 te verzorgen. Maar vanavond speelt ze hem eerst speciaal voor u.

Website: www.claudiadebreij.nl

NRC Handelsblad **** over ‘Teerling’:
“Een authentiek soort oprechtheid dat tegenwoordig zelden meer in de humorsector wordt vertoond. Moralisme dat zich niet voor zichzelf geneert. Integendeel. Het inspireert.”

Trouw **** over ‘Teerling’:
“Voor veel dingen is het nog niet te laat – blijf dus net zo lang met dobbelstenen gooien tot je wel zes haalt – en dat demonstreert ze op meesterlijke wijze. Het talent van De Breij is onmiskenbaar.”

De Telegraaf ****½ over ‘Teerling’:
“Deze allrounder staat al jaren aan de top en met ‘Teerling’ bewijst ze opnieuw dat ze daar ook zeker thuis hoort. Claudia de Breij is terug van weggeweest. En hoe.”

Het Parool ***** over ‘Teerling’:
“Claudia de Breij haalt een zeldzaam niveau. Zo’n voorstelling die je direct nog een keer wilt zien.”

de Volkskrant **** over ‘Teerling’:
“Scherp en met vileine humor, maatschappijkritiek en goede muziek. Een veelzijdig theaterprogramma, waarmee De Breij hoge ogen gooit.”