Dans

Club Guy & Roni

Islands of Empathy (in a Sea of Chaos)

woensdag

15

november
2023

20:30 uur

Middenzaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

20:00 uur | dansvoorafje

woensdag

15

november
2023

20:30 uurMiddenzaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

20:00 uur | dansvoorafje

Club Guy & Roni maakt hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater dat de actualiteit op de hielen zit. Na het succes van Freedom en Fortune brengt het internationale dansgezelschap Islands of Empathy, met muzikanten van Slagwerk Den Haag. Hoe kan empathie een drijvende kracht zijn in hoe we met elkaar samenleven? Deze voorstelling is onderdeel van de serie Human Odyssey, waarin het gezelschap verschillende menselijke gevoelens onderzoekt vanuit een intercultureel perspectief.

In Nederland hebben we geleerd om als individuen continu de beste versie van onszelf te zijn, als individu en onafhankelijk van de behoeften van anderen. In talloze andere culturen ligt de nadruk juist op het welzijn van het collectief en veel minder op persoonlijke ontwikkeling. Een keerzijde van empathie kan zijn dat je zo’n hechte groep vormt dat de kloof met mensen buiten de groep alleen maar groter wordt.  

Islands of Empathy is een samenwerking met Senegalese griots; verhalenvertellers die tradities en geschiedenis in leven houden met dans, muziek en poëzie. In Senegal ontmoette Club Guy & Roni spirituele leiders, dansers en kunstenaars en sprak met hen over empathie en community. Deze gesprekken vormen de blauwdruk voor Islands of Empathy. 

De combinatie van live gespeelde beats door Slagwerk Den Haag en Pape Seck en de kenmerkende explosieve energie van het ensemble van Club Guy & Roni zorgt voor een overweldigende dansvoorstelling. Islands of Empathy (in a Sea of Chaos) maakt deel uit van Club Guy & Roni’s Human Odyssey, waarin verschillende menselijke gevoelens zoals liefde, angst, geluk en empathie onderzoeken vanuit een intercultureel perspectief. 

“Ook zonder leiderschap vindt de samenleving een manier om zich te organiseren. Empathie is een belangrijk menselijk gereedschap bij de poging een positief nieuw systeem te ontwerpen. In Islands of Empathy zoeken we naar de link tussen empathie en anarchie.” Roni Haver

Inleiding:
Bij deze voorstelling is een gratis inleiding beschikbaar. Er is een Physical Introduction ontwikkeld. Vergelijkbaar met de inleiding die Club Guy & Roni altijd aanbieden, maar nu in een actievere vorm. Een professionele danser brengt de bezoekers in beweging om ze op die manier voor te bereiden. Ook worden de bezoekers vooraf meegenomen de zaal in om ze een korte preview van de voorbereiding van de dansers en muzikanten te geven. Reserveer je tickets via de website. Let op, er zijn maximaal 50 plekken beschikbaar!


Credits:
Concept en choreografie: Roni Haver, Guy Weizman
Cast dansers: Camilo Chapela, Angela Herenda, Sofiko Nachkebiya, Adam Peterson, Igor Podsiadly, Awa Seck, Eliana Stragapede & Jésula Toussaint Visser
Muzikanten: Pape Seck, Niels Meliefste (Slagwerk Den Haag)
Compositie: THYS
Lichtontwerp: Maarten van Rossem
Dramaturgie: Friederike Schubert

 

Deel deze voorstelling:   E-mail