Toneel

De Aanslag

Naar de klassieker van Harry Mulisch

donderdag

9

april
2020

20:15 uur

AEGON zaal

Prijs € 30,-
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

donderdag

9

april
2020

20:15 uurAEGON zaal

Prijs € 30,-
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

In de Hongerwinter van ’45 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het huis van de dan 12-jarige Anton Steenwijk. Nadat de Duitsers zijn familie hebben opgepakt en gefusilleerd, blijft het waarom van de gebeurtenissen de rest van zijn leven aan hem knagen. Anton komt meer en meer achter de zeer dunne scheidslijn tussen goed en slecht. Een prangende vraag werpt zich op: is de schuldige niet ook onschuldig en is de onschuldige niet ook schuldig?


“De Aanslag is nog steeds actueel: de vrijheid van de mens blijft kwetsbaar en niet vanzelfsprekend” (regie: Ursul de Geer)

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is terug in de theaters! En eigenlijk is daar maar één reden voor: dit indringende en spannende stuk is een must-see. Zeker in het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert en stilstaat bij het overlijden van grootmeester Mulisch, tien jaar geleden.

Bijzonder is dat dezelfde makers als toen aan de basis staan, met o.a. acteurs Victor Löw en Peter Bolhuis en regisseur Ursul de Geer. Henriëtte Tol maakt samen met Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk de cast compleet. Na afloop kun je alleen maar constateren dat het verhaal niets aan zeggingskracht verloren heeft.


Producent: Bos Theaterproducties | regie: Ursul de Geer | met: Victor Löw, Peter Bolhuis, Henriëtte Tol, Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk | tekst: Gebaseerd op de roman De aanslag van Harry Mulisch | bewerking: Léon van der Sanden | decorontwerp: Herbert Janse | lichtontwerp: Uri Rapaport | kostuumontwerp: Dorien de Jonge

Harry Mulisch’ bestseller met een sterrencast onder aanvoering van Victor Löw!

Website: nhtoneel.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail