De Emigrant

Freark Smink, Amin Ait Bihi en Theo Smedes

Pier21, onze vaste samenwerkingspartner, bestaat 10 jaar en vertelt daarom De Emigrant opnieuw. Naar het originele verhaal van Romke Toering over Friese boer Sybolt de Haas, die emigreerde naar Canada en nooit terugkeerde. Hij wilde niet, zag er tegenop. Nu hij gepensioneerd is, kan hij de wens van zijn gestorven vrouw in vervulling brengen. Hij vertrekt, terwijl zijn zoon voor het eerst alleen het bedrijf draaiende moet houden…
 

De eerste voorstelling van Pier21 over een Friese emigrant, die ruim 60 jaar geleden de oceaan overstak naar Canada, opnieuw verteld.

Het verhaal:
De voorstelling vertelt het verhaal van Sybolt de Haas, een Friese emigrant die ruim zestig jaar geleden allerijl de oceaan overstak naar Canada. Hij heeft het als emigrant niet makkelijk gehad. Maar het is hem gelukt om een redelijk groot en goedlopend boerenbedrijf op te bouwen.


De Haas is nooit weer terug gekeerd naar Friesland. Hij wilde niet, zag er tegenop, was er misschien wel bang voor. Nu hij gepensioneerd is, is er de gelegenheid om gehoor te geven aan de wens van zijn gestorven vrouw: hij maakt een reis naar zijn roots in de Greidhoeke in Friesland en zijn zoon houdt het bedrijf draaiende. Twee avonturen tegelijk. De reis naar Friesland wordt voor de emigrant op alle vlakken confronterend.

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
zo 17 maart 2024
zo 17 maart 2024
15:00 - 17:35 uur
zo 17 maart 2024
zo 17 maart 2024
20:30 - 23:05 uur
Pauze
Met pauze
Locatie/zaal
Middenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

zo 17 maart 2024 zo 17 mrt 15:00 uur
Standaard € 25,50
15:00 uur Standaard € 25,50 Uitverkocht
zo 17 mrt 20:30 uur
Standaard € 25,50
20:30 uur Standaard € 25,50 Uitverkocht
Tickets bestellen

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken