Toneel

De Emigrant

Freark Smink en Theo Smedes

zaterdag

16

december
2023

20:30 uur

Middenzaal

Prijs € 25,50
incl. garderobe en pauzedrankje

zaterdag

16

december
2023

20:30 uurMiddenzaal

Prijs € 25,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Pier21, onze vaste samenwerkingspartner, bestaat 10 jaar en vertelt daarom De Emigrant opnieuw. Naar het originele verhaal van Romke Toering over Friese boer Sybolt de Haas, die emigreerde naar Canada en nooit terugkeerde. Hij wilde niet, zag er tegenop. Nu hij gepensioneerd is, kan hij de wens van zijn gestorven vrouw in vervulling brengen. Hij vertrekt, terwijl zijn zoon voor het eerst alleen het bedrijf draaiende moet houden…

De eerste voorstelling van Pier21 over een Friese emigrant, die ruim 60 jaar geleden de oceaan overstak naar Canada, opnieuw verteld.

Het verhaal:
De voorstelling vertelt het verhaal van Sybolt de Haas, een Friese emigrant die ruim zestig jaar geleden allerijl de oceaan overstak naar Canada. Hij heeft het als emigrant niet makkelijk gehad. Maar het is hem gelukt om een redelijk groot en goedlopend boerenbedrijf op te bouwen.


De Haas is nooit weer terug gekeerd naar Friesland. Hij wilde niet, zag er tegenop, was er misschien wel bang voor. Nu hij gepensioneerd is, is er de gelegenheid om gehoor te geven aan de wens van zijn gestorven vrouw: hij maakt een reis naar zijn roots in de Greidhoeke in Friesland en zijn zoon houdt het bedrijf draaiende. Twee avonturen tegelijk. De reis naar Friesland wordt voor de emigrant op alle vlakken confronterend.

My whole life homesick, noait wer werom west

 

Deel deze voorstelling:   E-mail