Musical

De Hospita

Simone Kleinsma, Paul Groot e.a.

woensdag

13 december   2023

  20:15 uurdonderdag

14 december   2023

  20:15 uurGrote Zaal

Prijs € 59,50
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

13 december   2023

  20:15 uur
donderdag

14 december   2023

  20:15 uur
Grote Zaal

Prijs € 59,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Simone Kleinsma is 65 geworden en dat wordt gevierd met de eerste speciaal voor haar geschreven musical: De Hospita. Ze speelt revuester en comédienne van toen Madeleine Coutard, die haar weg moet vinden in de verwarrende wereld van vandaag, als drie jonge studenten bij haar en haar oud-kostuumontwerper (Paul Groot) intrekken. Ervaar de revue van toen in een oogstrelend eigentijds jasje met vlijmscherpe humor en onverwachte emotie.

Het verhaal:
De gloednieuwe Nederlandse musical De Hospita vertelt het verhaal van Madeleine Coutard (Simone Kleinsma), een flamboyante dame die ooit een revuester was met vlijmscherpe humor. Wanneer de oud-comédienne en haar oud-kostuumontwerper (Paul Groot) hun Amsterdamse grachtenpand niet meer kunnen betalen nemen zij drie jonge studenten in huis die veel lawaai en vooral discussie met zich meebrengen. Madeleine krijgt ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. De ontmoeting tussen jong en oud zorgt voor eigentijdse problemen en hilarische situaties. Maar er is veel meer aan de hand. Madeleine’s leven wordt opnieuw op zijn kop gezet wanneer haar zorgvuldig weggestopte verleden zich onverwacht aankondigt.

De Hospita neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam én naar het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Meeslepende nummers uit het Franse songbook, een sterrencast en een live orkest brengen de revue van toen - in een oogstrelend eigentijds jasje - terug naar de Nederlandse theaters. Een musical met humor en ontroering, over de herkenbare verschillen tussen jong en oud en de kracht van ware liefde.

Website: hospitademusical.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail