Theatercollege

De Laatste Tocht

Henk Angenent, Evert ten Napel, Syb van der Ploeg e.v.a.

zaterdag

januari

Grote zaal

zaterdag

januari

Grote zaal

De Hel van ’63, Evert van Benthem in ’85 en ’86: geen enkele sportwedstrijd is zo in ons collectief geheugen gegrift als de Elfstedentocht. Op 4 januari 1997 werd de (voorlopig) laatste Elfstedentocht verreden. Het was een legendarische tocht waarin drama en euforie hand in hand over de finish kwamen.

Vijfentwintig jaar na de Tocht van ‘97 brengen bekende en onbekende hoofdrolspelers een sportief, muzikaal en literair eerbetoon aan de mooiste en zwaarste sportwedstrijd die Nederland rijk is. Uiteraard met winnaars Klasina Seinstra en Henk Angenent. Maar ook met bekende en onbekende verhalen van rijders, omlijst door muzikanten, schrijvers en wetenschappers die allemaal op hun eigen manier een ode brengen aan de Tocht der Tochten.

Website: www.delaatstetocht.nl