De Mol en de Paradijsvogel

OpusOne

Na overdonderend succes keert deze voorstelling terug naar de theaters. De Mol en de Paradijsvogel draait om het leven van tv-presentator Albert Mol en zijn zoektocht zichzelf te kunnen zijn. Dan blijkt dat een vluchteling uit Syrië en de extravagante Nederlandse televisiepresentator veel met elkaar gemeen hebben: verstop je je eigen identiteit als een mol in de grond, of pronk je met je verenpracht als een echte paradijsvogel?


De een is Albert Mol, een openlijk homoseksuele performer in een Nederland vlak na de oorlog. De ander is de Syrische vluchteling Wassim, die een dragartiest wil zijn in het hedendaagse Amsterdam. Verstoppen ze zich als mollen onder de grond en houden ze verborgen wie ze eigenlijk zijn? Of laten ze, net als een paradijsvogel, hun ware kleuren zien?

De musical vertelt de verhalen van twee op het oog totaal verschillende personages en de zoektocht naar hun identiteit. De cast bestaat Laus Steenbeeke als Albert Mol, Frans Mulder als Wim Sonneveld en verder Renée de Gruijl, Milan van Weelden en Silyan Elkattabi. Het ensemble van zes dansers geeft de voorstelling een grootse en dynamische allure.

De Mol en de Paradijsvogel werd geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen en de choreografie werd gemaakt door Roy Jonathans. De composities zijn van de hand van Jan Groenteman met aanvullingen van Ezra van Nassauw, die tevens de muzikale leiding heeft over het 4-mans orkest. Het toneelbeeld is van Timo Arling.

 

Voorafgaand aan deze voorstelling wordt een inleiding verzorgd. Hierin krijgt u meer achtergrondinformatie over de voorstelling en is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Website: opusone.nl

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
do 3 oktober 2024
do 3 oktober 2024
20:30 uur
Locatie/zaal
Middenzaal
19:30 | Inleiding gratis, wel reserveren
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

do 3 oktober 2024 do 3 okt 20:30 uur
Standaard € 39,50
20:30 uur Standaard € 39,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen
Deze sprankelende show geeft je vertrouwen in de toekomst van de Nederlandse musical.
- De Volkskrant
De Mol en de Paradijsvogel is zoals je hoopt dat nieuwe musicals zijn.
- Trouw

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken