Jeugd & Familie

schminken | voor & na

met na afloop kleuterdans

14:30 uur | dansvoorafje

Wist je dat spoken bang zijn voor mensen? En dat ze genieten van een sloom en rustig bestaan? Als meneer Engeman de wereld op angstaanjagende wijze wakker schudt, veranderen spoken in bange spookjes. Maar ze laten zich niet wegjagen…

Deze voorstelling is een muzikale samenwerking van dansgezelschap de Stilte, Buma Boy Edgar Prijs-winnaar Martin Fondse en de zangeressen Anna Serierse, Marit van der Lei en Emmy Award-winnares Sanne Rambags.

Dansgezelschap de Stilte spreekt de taal van verbeelding, omarmt het publiek en laat het intens meevoelen en meebeleven. Artistiek leider Jack Timmermans maakt voorstellingen op de huid van kinderen. De komende jaren zet het dansgezelschap in op een samenwerking met gerenommeerde musici.

Volkskrant 5 sterren dit seizoen over Mankind 6+. ''Zelden gaan abstractie en symboliek, ernst en humor zo mooi samen als in Mankind van Jack Timmermans, artistiek leider bij de Stilte. De groep maakt nu bijna 25 jaar dans voor kinderen en vliegt de hele wereld over.”

Martin Fondse richtte in 2008 het Starvinsky Orkestar op, later omgedoopt tot Martin Fondse Orchestra. Als arrangeur werkt hij voor het Concertgebouworkest, Holland Symfonia, Metropole Orkest en de Big Band Hessischer Rundfunk. Tot de Nederlandse artiesten waar hij mee samenwerkt horen jazztrompettist Eric Vloeimans, cellist Ernst Reijseger en harpist Remy van Kesteren. Naast prijzen voor orkestraal werk ontving hij onderscheidingen voor filmmuziek, In 2017 won hij de Boy Edgar Prijs. In het juryrapport werd Martin Fondse geprezen om zijn veelzijdigheid en het verbinden van klassiek, jazz, latin en wereldmuziek.

choreografie: Jack Timmermans muziek: Martin Fondse lichtontwerp: Pink Steenvoorden – Einstein Design gezelschap 4 dansers, 3 zangeressen

Schminken en dansen
Dans na de voorstelling mee met kleuterdans in de foyer en laat je schminken in de schminkhoek.

Een muzikale droomvoorstelling voor iedereen die rustig wil slapen

Website: destilte.nl