Klassiek

De Schatkamer van de Klassieke Muziek | Cursus

Neerlands trots: Cristina Deutekom

Accent zaal

Prijs € 12,50
SERIEPRIJS € 10,-

Accent zaal

Prijs € 12,50
SERIEPRIJS € 10,-

De zesde middag uit de serie ‘De Schatkamer van de Klassieke Muziek’, met uiteenlopende onderwerpen uit de muziekgeschiedenis. Inclusief beeld- en geluidsfragmenten. Een middag over Cristina Deutekom is een middag met misschien wel de grootste zangeres die Nederland heeft voortgebracht. Ze stond in Amerika naast Placida Domingo. Zong een hoofdrol in de Arena van Verona naast Luciano Pavarotti. Vele geluidsopnames zijn er van haar bewaard gebleven uit deze periode. En ook een complete Die Zauberflote op film waarin zij de Koningin van de nacht zingt. U ziet en hoort het allemaal: haar stem en haar grootsheid!

De zesde middag uit de serie ‘De Schatkamer van de Klassieke Muziek’, met uiteenlopende onderwerpen uit de muziekgeschiedenis. Inclusief beeld- en geluidsfragmenten.

Een middag over Cristina Deutekom is een middag met misschien wel de grootste zangeres die Nederland heeft voortgebracht. Ze stond in Amerika naast Placida Domingo. Zong een hoofdrol in de Arena van Verona naast Luciano Pavarotti. Vele geluidsopnames zijn er van haar bewaard gebleven uit deze periode. En ook een complete Die Zauberflote op film waarin zij de Koningin van de nacht zingt. U ziet en hoort het allemaal: haar stem en haar grootsheid!

Onderdeel van de serie ‘De schatkamer van de klassieke muziek’ zie pagina ….

Website: www.harmonie.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Cursus Schatkamer van de Klassieke Muziek