Jeugd & Familie

De scheepsjongens van Bontekoe

Theatergroep De Jonge Honden

woensdag

19

april
2023

19:30 uur

Middenzaal

Prijs € 18,50
incl. garderobe

VANAF 9 JAAR

korting met dbiebpas

vier je kinderfeestje

woensdag

19

april
2023

19:30 uurMiddenzaal

Prijs € 18,50
incl. garderobe

VANAF 9 JAAR

korting met dbiebpas

vier je kinderfeestje

Het beroemde boek wordt op z’n kop gezet in deze razend spannende voorstelling. De scheepsjongens van Bontekoe is een avontuurlijke familievoorstelling die vragen oproept over thema's die nu spelen. Met welke vooroordelen voeren Nederlandse scheepsjongens naar het Oosten? En wat had Nederland überhaupt in Indonesië te zoeken? Een avonturenverhaal waarvan je op het puntje van je stoel belandt, maar die je ook oproept om altijd kritisch te blijven kijken naar de verhalen die je verteld worden.

Na het succesvolle Oorlogswinter is Theatergroep De Jonge Honden terug in de theaters met De scheepsjongens van de Bontekoe. Het beroemde boek wordt op z’n kop gezet in deze razend spannende voorstelling.

Drie vrienden gaan aan boord op het schip de Nieuw Hoorn. De bestemming is Oost-Indië. Onderweg vertellen oudere matrozen stoere verhalen over hoe het daar is. Maar als het schip midden op zee in brand vliegt en ze aanspoelen op een dichtbegroeid eiland, belanden de vrienden in een totaal ander avontuur dan ze van tevoren verwacht hadden. Tijdens hun zwerftocht door de wildernis van een onbekend eiland leren ze steeds meer over zichzelf en de wereld. Hoe dieper ze het land intrekken, hoe meer ze zich afvragen waarom ze eigenlijk van huis zijn gegaan.


Regie: Jolmer Versteeg
Bewerking: Wessel de Vries
Met o.a.: Yari van der Linden, Pleun de Roode, Jelle Mensink e.a.

Vier je kinderfeestje!
Ben jij jarig (geweest)? Op zoek naar een origineel kinderfeestje? Vier je verjaardag feestelijk in De Harmonie, klik hier voor meer informatie.

 

Deel deze voorstelling:   E-mail