Toneel

dinsdag

december

Accent zaal

Een moeder en haar twee dochters vieren nog één keer kerst in het ouderlijk huis. Als vanouds is er kerstbrood uit Suriname en is het huis feestelijk verlicht. In een schijnbaar vrolijke en ontspannen ontmoeting verdwijnen hun mooie herinneringen in dozen. Naarmate de feestdagen dichterbij komen, vindt de waarheid haar weg naar boven. Gebeurtenissen uit het verleden hebben niet alleen hun geboorteland verdeeld, maar hebben ook hun sporen achtergelaten in dit gezin.

In een schijnbaar vrolijke en ontspannen ontmoeting verdwijnen hun mooie herinneringen in dozen en naarmate de feestdagen dichterbij komen, vindt de waarheid zijn weg naar boven.
Gebeurtenissen uit het verleden hebben niet alleen hun geboorteland verdeeld, maar hebben ook sporen achtergelaten in dit kleine gezin.

In Decemberdagen zijn wrok en loyaliteit met elkaar in conflict. Is hun liefde als fundament sterk genoeg?

Tekst: Esther Duysker
Regie: Jette Derlagen
Spel: Helen Kamperveen, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Noah Blindenburg Muziekcompositie: Jan van Eerd Decorontwerp: Janne Sterke Kostuumontwerp: Dymph Boss Lichtontwerp: Stijn van Bruggen Regieadvies: Cecile Heuer Een coproductie van Rudolphi Producties en Bijlmer Parktheater

Met Helen Kamperveen, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Noah Blindenburg