Klassiek

Prijs € 15,-

Doopsgezinde kerk

Prijs € 15,-

In dit concert hoort u de combinatie sopraan, klarinet en piano in diverse samenstellingen zowel lyrisch als spetterend virtuoos. Werk van Schubert wordt gecombineerd met dat van tijdgenoten. Naast Schubert’s ‘Der Hirt auf dem Felsen’ meer pastoraal plezier in het ‘Hirtenlied’ van Giacomo Meyerbeer en zoete zang in de ‘6 Duitse liederen’ van Louis Spohr. De liefde komt aan bod in twee liederen van Franz Lachner: ‘ Auf Flügeln des Gesanges’ en ‘Seit ich Ihn gesehen’. In de ‘Silvana-variaties’ van Carl Maria von Weber strijden de piano en de klarinet om de hoofdrol in de uitwerking van dit opera thema.

Het Vocaaldrieluik keert terug naar de wortels van de Duitse liedkunst met een serie concerten  ‘Rondom Schubert’.

Wendeline van Houten, sopraan

Jasper Grijpink, klarinet