Jeugd & Familie

Dikkie Dik & Ik

Prentenboekjesfestival

zaterdag

4

mei
2024

15:30 uur

Middenzaal

Prijs € 9,50
incl. garderobe

VANAF 2 JAAR

vier je kinderfeestje

korting met dbiebpas

zaterdag

4

mei
2024

15:30 uurMiddenzaal

Prijs € 9,50
incl. garderobe

VANAF 2 JAAR

vier je kinderfeestje

korting met dbiebpas

Het is feest, want de oranje kater is jarig! Het theater en de foyer zijn omgetoverd tot kattenwereld. Alles zie je vanuit kattenperspectief. Bijna alles is een slaapplek. Trek het tafelkleed van de grote tafel en pak vissen uit de vissenkom met je pootje! In de voorstelling beweegt Dikkie Dik zich door interactieve projecties en videobeelden door de ruimte. Doe je mee?

Hoe is het... om Dikkie Dik te zijn? Als je op vier pootjes loopt en niet kan praten, maar wel kopjes geeft. Als je zomaar mag gaan liggen, op hele gekke plekken - of juist druk over de toetsen van de piano rent, danst met je beste vriendjes en stiekem in de vissenkom grabbelt, om daarna lekker te dromen van alle spannende avonturen die je mee maakt.

Naast de voorstelling is ook de foyer omgetoverd tot een kattenwereld. Alles wordt gezien vanuit kattenperspectief. Bijna alles is een slaapplek. Het kleed kan zomaar van de uitvergrote tafel getrokken worden en met je pootje kun je vissen uit de vissenkom pakken!
Dikkie Dik & Ik is een foyer- en zaalprogramma in één: een knaller van een combinatie die als geheel moet worden beleefd.

Met originele Dikkie Dik-illustraties van Jet Boeke.

Het Prentenboekjesfestival brengt de wereld van kinderboeken samen in een vrolijk familie-evenement. Er is van alles te beleven! Met twee voorstellingen en vrij-spelmomenten in de foyer krijgen peuters, kleuters en ouders een onvergetelijke theaterervaring. Dit keer gaan we op zoek naar dieren. Ga mee op avontuur en ontdek kleine kruipers, zingende vogels en spinnende katten. In de tuin, op je balkon, gewoon voor je neus op straat: dieren zijn overal!


Credits:
Illustrator: Jet-Boeke
Regie en conceptontwikkeling: Olaf van de Ven (Kernlid van Meneer Monster)
Spel: Desiree van Haaren & Achref Adhadhi
Dramaturgie: Frederieke Vermeulen
Video en lichtontwerp: Arjen Klerkx
Decor: Eric Loze
Muziek: Daan van West
Mede mogelijk gemaakt door: Gottmer Uitgevers Groep & Smølke kattenvoer
Producent: Stichting Twee-ater
Fotograaf: Willem Schalekamp

 

Deel deze voorstelling:   E-mail