PAFFF

incl. garderobe

LNP

English below

DJ Shadow, oftewel Josh Davis is een van de meest bekende turntablists en hiphopproducers. Hij loopt al heel wat jaren mee en is een ware pionier in zijn vak. Zijn muziek kenmerkt zich door abstracte, veelal instrumentale hiphop, die naadloos aansluit bij de triphop van de jaren ’90. Daarbij maakt hij veelvuldig gebruik van samples uit vaak vergeten platen. Zijn eerste album Endtroducing stamt alweer uit 1996 en heeft nog altijd een blijvende impact. Niet voor niets staat het album in de lijst van 500 beste popalbums van Rolling Stone Magazine.

Davis werkt nauw samen met vele artiesten uit de hiphopscene. Zo scoorde hij in 2016 nog een hit met Nobody Speak waarbij hij hiphop duo Run The Jewels de raps liet verzorgen. Op zijn album uit 2019 Our Pathetic Age waren dat rappers Nas en leden van de Wu Tang Clan en in 2022 remixte hij King Gizzard and the Wizard Lizard.

Bij zijn liveshows gebruikt hij bijzondere en altijd vernieuwende videoprojecties, waardoor zijn concerten ook visueel zeer spectaculair zijn.

Over PAFFF
Van vrijdag 27 mei tot en met zondag 19 juni 2022 presenteren Stadsschouwburg De Harmonie en ARCADIA gezamenlijk een nieuw, internationaal performing arts festival in Leeuwarden: PAFFF. Maar liefst drie weken lang kun je genieten van diverse voorstellingen op het gebied van podiumkunsten. PAFFF is brutaal en nieuwsgierig, provocerend en genereus maar bovenal urgent en vernieuwend. Daarbij staat het werk van toonaangevende en internationale kunstenaars als Philippe Quesne, Doris Uhlich, Lia Rodrigues, Cia Hiato en Gabriele Da Cunha centraal. En op dinsdag 7 juni dus ook DJ Shadow!

Klik hier voor het volledige programma.

English text

Josh Davis, better known by his stage name DJ Shadow, has made heads turn and feet stomp since the release of his genre-defying debut album Endtroducing, released as far back as 1996. It is not for nothing that it was included in Rolling Stone Magazine’s list of the 500 greatest albums of all time. Its impact still reverberates in the music world today.
A world-renowned turntablist and hip-hop producer, Davis is recognized by his signature sound which incorporates abstract instrumental hip-hop, as well as sampling more rare and perhaps forgotten pieces of music. After all, he has a personal collection of over 60,000 records to choose his fantastic array of sounds from. His music echoes the trip-hop sound of the 90s.

Davis has worked with some of the biggest names in the hip-hop scene. In 2016, with hip-hop duo Run The Jewels handling the bars, he scored another hit with Nobody Speak. On his 2019 album Our Pathetic Age, Davis collaborated with Nas and members of the Wu Tang Clan. Already in 2022, he has remixed King Gizzard and the Wizard Lizard with his distinct sound. But Davis doesn’t just excite the audience with his music; he is known for utilizing incredibly innovative video projections, making his concerts both a musical and visual spectacle.

About PAFFF
From 27 May to 19 June 2022, Stadsschouwburg De Harmonie and ARCADIA jointly present a new, international Performing Arts Festival in Leeuwarden: PAFFF. Immerse yourself in an urgent and innovative performing arts programme by leading international artists such as Philippe Quesne, Doris Uhlich, Lia Rodrigues, Cia Hiato and Gabriela Da Cunha.

Click here for the complete programme.