Klassiek

Dominic Seldis & James Pearson

Stand Up Bass

woensdag

15

mei
2019

20:30

Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

15

mei
2019

20:30Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

In ‘Stand Up Bass Contrabas ‘is het vanaf de eerste noten helder: contrabassist Dominic Seldis is de komediant en pianist James Pearson zijn gortdroge aangever. In dit veelzijdige programma – met werk van Bottesini en Piazzolla tot Oscar Peterson – bewijzen ze hun virtuositeit. Naast humor bieden ze ook muzikale waaghalzerij. Zo speelt Seldis het viool- en pianostuk ‘Csárdás’ van Monti op zijn contrabas – een duivelskunst. Seldis, de eerste solocontrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest, werkte met onder meer Tina Turner, Rod Steward en Shirley Bassey. Zijn maatje Pearson, die met Paul McCartney samenwerkte, is artistiek leider van de Ronnie Scotts Jazz Club in Londen. Hûh? Momentje: gaan de heren ook nog van instrument ruilen? Ongehoord!

Meestercontrabassist Dominic Seldis en zijn muziikale partner James Pearson brengen u een heerlijke avond vol muziek en humor.

Dominic Seldis is vooral bekend als jurylid in ‘Maestro’ en presentator van diverse tv-programma’s. Zijn aanvoerdersrol bij het Koninklijk Concertgebouworkest combineert hij met virtuoze soloconcerten over de hele wereld.

In Stand Up Bass valt veel te lachen en te genieten. Seldis combineert prachtige muziek met humoristische verhalen over zijn instrument. In een klassieke omgeving, maar ook met uitstapjes naar bijvoorbeeld jazz en tango. Pearson schittert in meeslepende improvisaties.

Virtuoos en vermakelijk duo op contrabas en piano

Website: hbartistmanagement.com

“Muzikaal entertainment van hoog niveau. Seldis is charmant en [..] als musicus zeer serieus.” (Het Parool). “Vingers renden over de snaren van boven naar beneden en terug. [..] Op en top acrobatiek” (Trouw). “Een geweldig duo dat met onverholen plezier prachtige muziek dichter bij de mensen brengt” (Haarlems Dagblad).