Duo Oltheten Gomide

Brasis

Met Brasis, dat staat voor het meervoud van Brazilië, brengt Duo Oltheten Gomide, viool en piano, de veelzijdige Braziliaanse muziek ten gehore. Het bestaat uit bijzonder werk van Elomar, Guinga, Moacir Santos, Hermeto Pascoal en Ricardo Herz. Door de tactvolle aanpak legt het duo de schoonheid van de composities bloot, zonder ze te deconstrueren. Opzwepende ritmes, samba en barokke klanken beloven een onvergetelijke avond.
 
Over het Duo Oltheten Gomide:
Duo Oltheten Gomide ontstond in 2013 toen Daphne Oltheten (viool) en Henrique Gomide (piano) studeerden aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag (Nederland). Claude Debussy's Sonate voor viool en piano - het laatste stuk dat de Franse componist schreef - diende als hun inspiratie om een project te starten. Hun onmiddellijke affiniteit en vergelijkbare muzikale ideeën leidden ertoe dat ze al snel verschillende sonates aan hun repertoire toevoegden.
Het duo trad op in grote concertzalen en festivals in Nederland, Brazilië en Duitsland en bracht drie cd's uit. Op de eerste cd van het duo staan vioolsonates van Mozart, Schubert en Grieg. In 2019 brachten ze hun tweede cd uit, getiteld Diálogo (A Casa Discos). Het bevat korte stukken van hedendaagse Braziliaanse componisten naast twee monumentale sonates van Beethoven en Brahms.
Hun nieuwe album BRASIS is gewijd aan de grote vernieuwers van de Braziliaanse muziek aan het eind van de 20e eeuw. In een poging de wereld kennis te laten maken met het onderwatergedeelte van de muzikale ijsberg die Brazilië is, duikt het duo in het werk van tot nu toe weinig bekende componisten. Enkele van de verzamelde schoonheden zijn te vinden tussen de 12 tracks op dit album, dat geen toepasselijker naam had kunnen krijgen: "Brasis", in het Portugees het meervoud van Brazilië.
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
zo 13 oktober 2024
zo 13 oktober 2024
15:00 uur
Locatie/zaal
Doopsgezinde kerk
Organisatie Appassionata

Tickets

zo 13 oktober 2024 zo 13 okt 15:00 uur
Standaard € 25,00
15:00 uur Standaard € 25,00
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken