Klassiek

Dutch Classical Talent

Duo Ebano (Marco Danesi, klarinet; Paolo Gorini, piano)

woensdag

19

februari
2020

20:30 uur

Accent zaal

SERIEPRIJS € 10,-
Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

19

februari
2020

20:30 uurAccent zaal

SERIEPRIJS € 10,-
Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Bepaald geen standaard klarinet-piano-recital! Ja, grote klassiekers van Debussy en Brahms staan wis en zeker op het programma, maar ook: Bec Plexus en Zappa. Klarinet en piano worden virtuoos bespeeld met de meest uiteenlopende technieken, her en der aangevuld met exotisch instrumentarium en waar nodig zelfs met electronische apparaten. En dat alles in een setting die telkens intiem informeel en comfortabel onorthodox is. Ronduit smullen.

Paolo Gorinni en Marco Danesi kennen elkaar van het Conservatorio Giuseppe Verdi in Milaan en vestigden zich uiteindelijk in Amsterdam. Vorig jaar maakten ze hun (succesvolle!) debuut in New York.

Het Duo aan het woord over het programma: ‘De muziek, die haar verhaal fluistert of schreeuwt, wordt een veelzijdig personage met de instrumenten als psychologische schaduwen. Het ademen en gloeien van de klarinet raakt in levendige dialoog met de omarmende en rijke kleur van de piano. Ze vertellen ons een verhaal, waar we ons mee verbinden terwijl onze verbeelding vrijelijk ronddwaalt, gedragen door de energie van de muziek. Het witte scenario van Debussy’s ‘Les Pais sur la Neige’ is hiervan een beschouwende weerklank die voortgezet wordt in Brahms’ ontroerende Intermezzo, de stilst mogelijke staat van onze geest. Een schijnsel van activiteit loopt door Bergs Stücke en Widmann’s Bruchstücke. Bec Plexus’ nieuwe werk duwt de energie richting het laatste, exlosieve deel van het concert. Stap voor stap ontketenen we de verborgen kracht van muziek tot in de verhitte muziek en heftige gestiek van de muziek van Frank Zappa.’

Duo Ebano laat u in dit programma heen en weer waaien tussen heel uitenlopende gemoedstoestanden als sereniteit, angst, zachtheid en verlangen. Indrukwekkend is hoe het duo daarbij uitersten weet te vinden in expressie: van heel klein en subtiel naar extreem groot en uitbundig. Een ware totaalbelevenis!


Programma: Claude Debussy: Les pais sur la neige - Johannes Brahms: Intermezzo op. 117 nr. 1 - Alban Berg: Vier stücke op. 5 - Jörg Widmann: Bruchstücke - Werken van Bec Plexus en Frank Zappa

Klarinet en piano zoals u ze nooit eerder samen hoorde

Website: dutchclassicaltalent.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail