Klassiek

Dutch Classical Talent

Dianto Reed Quintet

donderdag

6

oktober
2022

20:30 uur

Accent zaal

Prijs € 10,-
incl. garderobe

LNP

donderdag

6

oktober
2022

20:30 uurAccent zaal

Prijs € 10,-
incl. garderobe

LNP

Dutch Classical Talent presenteert het Dianto Reed Quintet. Deze dynamische musici en winnaars van het Amsterdamse Grachtenfestival laten het zinderen van Spaans temperament. De vijf jonge rietblazers geven een gevarieerde bloemlezing van het beste dat Spanje heeft voortgebracht.

De vijf rietblazers van het Dianto Reed Quintet zijn afkomstig uit alle uithoeken van Spanje. Ze doorkruisen de geschiedenis van de renaissance tot het heden, worden geïnspireerd door tal van stromingen. Ze halen hun muziek uit kerken en kroegen en zetten elke regio in het zonnetje. Bovendien spelen ze alles uit hun hoofd. Eerder wonnen ze al het Amsterdamse Grachtenfestival. Uit het juryrapport: ‘Dat we te maken hebben met Spaans temperament is niet te missen! Vijf dynamische musici met gevoel voor esthetiek en oog voor detail. Over alles is nagedacht, niks wordt aan het toeval overgelaten.’

Over Dutch Classical Talent:
Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten voor de finaleronde. De concerten zijn zonder pauze maar na afloop wel met een drankje en meet & greet met deze jonge beloften. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet.

Spaans temperament

 

Deel deze voorstelling:   E-mail