Klassiek

Prijs € 10,-
incl. garderobe

LNP

De tragische liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice heeft door de eeuwen heen talloze kunstenaars geïnspireerd. In een theatraal concert vertelt Joost Willemze dit verhaal nu op de harp.

Joost Willemze
Joost zijn ongeëvenaarde talent blijkt uit eerste prijzen die hij won bij Prinses Christina Concours, het internationale harpconcours in Porto en het Italiaanse concours Suoni d’Arpa. Joost studeerde naast zijn conservatoriumopleiding ook klassieke talen. Orpheus is voor hem dan ook een droomvoorstelling waarin hij zijn liefde voor muziek en Griekse mythologie verbindt. Ook de jury legt een link naar de oudheid: ‘Als een Griekse god bespeelt hij de harp. Met zijn serene uitstraling en gestileerd programma laat hij ons zien hoe mooi eenvoud kan zijn. Prachtige grote klank en heldere virtuositeit.’

Dutch Classical Talent
Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten voor de finaleronde. De concerten zijn zonder pauze maar na afloop wel met een drankje en meet & greet met deze jonge beloften. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet.

Tragische liefdesgeschiedenis