Klassiek

Dutch Classical Talent

Mattias Spee

donderdag

12

oktober
2023

20:30 - 21:30 uur
Geen pauze

Bovenzaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Meet & greet na afloop

donderdag

12

oktober
2023

20:30 - 21:30 uur
Geen pauzeBovenzaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Meet & greet na afloop

Jonge musici laten zien wat ze kunnen tijdens de landelijke concerttour van de Dutch Classical Talent Award. Nederlandse pianist en componist Mattias Spee studeerde piano en moderne muziek aan het Amsterdamse conservatorium. In dit programma onderzoekt hij de emoties die een mens kan voelen in de verschillende stadia van een slapeloze nacht, waarin hij eigen werk afzet tegen inspirerende composities van Chopin, Poulenc en Skrjabin.

In de nacht ligt alles onder een vergrootglas. De menselijke beleving barst uit zijn voegen wanneer de maan schijnt en de wereld slaapt. Een slapeloze nacht is als het maken van een reis door de uitersten van alle emoties die een mens kan voelen. Tal van componisten, zoals Chopin, Scriabin en Poulenc, hebben zich laten inspireren door het mysterieuze, ongrijpbare karakter van de nacht. Naar hun voorbeeld heeft nu ook de jonge pianist Mattias Spee een cyclus van composities gemaakt, waarin alle stadia van de slapeloosheid worden doorleefd. Hij zet zijn eigen muziek af tegen de composities die hem hebben geïnspireerd.

Het programma:
Nocturnes van Chopin - Poulenc en Skrjabin 
Mattias Spee - Insomnia 
Gijs Idema - nieuw werk 
Lisa Weyrauther - nieuw werk

 


Credits:
Piano: Mattias Spee
Fotograaf: Marco Borggreve

Website: dutchclassicaltalent.nl/concertagenda/mattias-spee/

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Dutch Classical Talent

“Een eigenzinnig en veelzijdig muzikant, improviseert en componeert. Zowel in zijn spel, zijn voorkomen als in zijn repertoire keuze komt zijn rebelse en activistische inborst tot uiting. Hij laat zich niet vertellen wat hij moet doen, vaart helemaal zijn eigen koers.” Jury

 

Deel deze voorstelling:   E-mail