Muziek

Elke Vierveijzer

Om te janken zo mooi

Kleine zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Maarten van Roozendaal overleed in 2013. Als geen ander verstond hij de kunst van het schrijven en componeren van liedjes. Elke Vierveijzer zingt, met aan de vleugel Michiel Wetzer, een selectie uit de mooiste liederen van deze vaderlandse grootheid. Niet om ze te vervangen, maar om de liederen, die hij zelf vlak voor zijn dood selecteerde, levend te houden. Van 'Alsof er niets is gebeurd' tot 'Het te late einde' en van 'Mooi' tot 'Red mij niet'.

Een 'liedje' is een deuntje dat vervliegt. Maar een 'lied' kerft zich voor altijd in je huid.
Elke Vierveijzer zingt, met aan de vleugel Michiel Wetzer, een selectie uit de mooiste liederen van één man die de kunst van het lied als geen ander verstond: Maarten van Roozendaal.
Niet om te vervangen, maar om de liederen, zoals hij die zelf selecteerde vlak voor zijn dood, levend te houden. Van 'Alsof er niets is gebeurd' tot 'Het te late einde' en van 'Mooi' tot 'Red mij niet'.

Elke Vierveijzer studeerde af aan de Koningstheateracademie en was finalist in het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015. De afstudeercommissie noemde haar "een jaloersmakend talent". Vanavond vertolkt ze de liederen van één van de beste liedauteurs, zangers en componisten die Nederland heeft gekend: Maarten van Roozendaal. "Mooi, mooi. Om te janken zo mooi!"

Elke Vierveijzer Zingt Maarten Van Roozendaal

Website: www.elkevierveijzer.nl