Jeugd & Familie

Emoji Explosie

HNTjong | Eva Line de Boer

zondag

28

januari
2024

15:00 - 16:05 uur
Geen pauze

Bovenzaal

Prijs € 14,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

korting met dbiebpas

zondag

28

januari
2024

15:00 - 16:05 uur
Geen pauzeBovenzaal

Prijs € 14,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

korting met dbiebpas

Mo heeft zoveel gedachtes, gevoelens en vragen dat het soms lijkt alsof haar hoofd ontploft en haar emoties alle kanten op vliegen. Om er meer grip op te krijgen, duikt ze in een gloednieuwe online gamewereld, waar ze allerlei figuren ontmoet die haar testen en aanvullen. Lukt het om samen de gevaarlijkste missies te overleven? Een voorstelling als een game, met emoties als superpowers.

Rollercoaster van emoties
Voor Mo loopt de spanning tijdens gym vaak hoog op. Vooral wanneer ze als allerlaatste gekozen wordt of als ze een wedstrijd verliest. Dan overvalt het haar: haar bloed begint te koken en het lijkt alsof ze ontploft van emotie. Ze voelt alle ogen op zich gericht; schaamt zich voor haar tranen en wenst dat de vloer van lava was, zodat ze zich kan teleporteren naar haar favoriete game – waar ze zich wel op haar gemak voelt. Het liefst had ze op school ook een controller om haar offline emoji’s mee te besturen.

’s Nachts in haar dromen gaan de gymzaal en de gamewereld steeds meer op elkaar lijken. Ze wordt achtervolgd door hypergevoelige basketballen, vuurt tranen af op tegenstanders en gymleraar Arend verandert in de Oppereindbaas. In deze tussenwereld durft ze haar gevoelens de vrije loop te laten en gaat ze alle challenges aan. Lukt het haar om het hoogste level te bereiken én haar innerlijke angsten in de gymles aan te gaan?

Een voorstelling als een game
Emoji Explosie is de nieuwe jeugdvoorstelling van regisseur Eva Line de Boer en HNTjong over het fascinerende gebied tussen de online en offlinewereld. Een voorstelling over emoties, lichtelijk geïnspireerd door games zoals Roblox, en gebaseerd op gesprekken met kinderen. Een visueel neon-spektakel waarin het perspectief continu switcht. Met acteurs Ayisha Siddiqi als Mo, Paul R. Kooij als gymleraar Arend & Oppereindbaas en Roben Mitchell als alle obstakels.


Credits:
Regie: Eva Line de Boer  
Spel: Ayisha Siddiqi, Paul R. Kooij en Roben Mitchell
Dramaturgie: Martine Manten
Scenografie: Tim Vermeulen
Video ontwerp: Karlijn Milder
Geluidsontwerp: Harpo 't Hart
Kostuumontwerp: Jacob Kok
Lichtontwerp: Marco Alibux
Rekwisieten: Timo Arling
Regieassistentie: Esther Sloots
Choreografie: Winston Ricardo Arnon

 

Deel deze voorstelling:   E-mail