Jeugd & Familie

En de winnaar is...

BonteHond

zondag

17

november
2019

14:30 - 15:25 uur
Geen pauze

AEGON zaal

JONGEREN € 12,50
Prijs € 14,50
JEUGD € 12,50
incl. garderobe

VANAF 10 JAAR

workshop | na afloop € 2,50

13:30 uur | gratis foyeractiviteit

laatste voorstelling

zondag

17

november
2019

14:30 - 15:25 uur
Geen pauzeAEGON zaal

JONGEREN € 12,50
Prijs € 14,50
JEUGD € 12,50
incl. garderobe

VANAF 10 JAAR

workshop | na afloop € 2,50

13:30 uur | gratis foyeractiviteit

laatste voorstelling

Vanaf nu wordt alles anders. Ik zal nooit meer de trap op stampen. Ik zal nooit meer vervelend zijn. Ik zal alleen nog maar grapjes maken zodat iedereen moet lachen. En ik zal altijd mijn bord leeg eten. Mijn ouders maken ruzie en dat komt door mij. Maar als ik hard genoeg mijn best doe, komt alles goed.

Een tragikomische voorstelling voor iedereen die zich weleens onnodig schuldig heeft gevoeld.


En de winnaar is… is een tragikomische voorstelling over ouders die heel hard schreeuwen, heel hard lachen en heel hard mooi weer spelen. Over ouders die doorgaan tot ze hebben wat ze willen hebben en niet opgeven. Want ouders weten zelf wel wat het beste is voor hun kind. Maak je borst maar nat voor deze vechtscheiding in een boksring, vol rake klappen, stekende grappen en troostknuffels. Want waar twee mensen vechten, hebben twee mensen schuld en drie mensen pijn.

Een troostende voorstelling geschreven door Sanne Schuhmacher uit Leeuwarden, voormalig leerling van Meeuw JTS. Voor iedereen die zich wel eens onnodig schuldig heeft gevoeld.


Foyeractiviteit | vanaf 13.30 uur | gratis
Bouw je zelfvertrouwen op en vecht tegen (onnodig) schuldgevoel!
Voorafgaand aan de voorstelling train je je boks-skills aan de hand van trainingsvideo’s, attributen en een coach om mee te sparren. Loop het parcours door, ga aan het einde op de foto als winnaar en laat zien dat je stevig in je schoenen staat.

Workshop | na afloop | € 2.50
In de workshop komt beweging en tekst samen. Geïnspireerd op de thema’s uit de voorstelling ga je dribbelen, schrijven, stoten en rijmen. De docent is zowel (kick)bokser als acteur en leert je aan de hand van een aantal fysieke en mentale opdrachten om je hoofd te legen. In een afwisselend parcours leer je poëzie te combineren met kickboksen, een stootkussen om te zetten in een modern kunstwerk en de klappen te verdraaien in rake tonen.

Waar twee mensen vechten hebben twee mensen schuld en drie mensen pijn

Website: bontehond.net

“Toneelschrijver Sanne Schuhmacher verwoordt het doeltreffend, humorvol en licht poëtisch. Regisseur Judith Faas maakt er een vlot en verrassend geheel van. Het jonge en ook het oudere publiek kijkt stil en geboeid toe.” - Theaterkrant

 

Deel deze voorstelling:   E-mail