Jazz

Eric Vloeimans & Kinan Azmeh met Jeroen van Vliet

Hothouse Redbad Jazz

Accent zaal

Prijs € 20,50

Accent zaal

Prijs € 20,50

Drie magische musici ontmoeten elkaar deze middag op het podium van Hothouse Redbad Jazz. 'Fluistertrompettist' Eric Vloeimans, de gevierde Syrische klarinettist Kinan Azmeh en de lyrische pianist Jeroen van Vliet nemen muziekliefhebbers mee op een muzikaal avontuur.

Een spannende reis over de grenzen van jazz, klassiek, wereldmuziek op een vliegend tapijt van betoverende klanken!

Eric en Kinan leerden elkaar in 2011 kennen tijdens een editie van Imaging Europe, georganiseerd door de European Cultural Foundation. Het concert wat zij daar gaven was het begin van een regelmatige samenwerking, zoals meteen in de zomer van dat jaar op North Sea Jazz.  Eric en Jeroen spelen al meer dan twee decennia met elkaar en hebben een muzikale telepathie.

 

De Syrische componist en klarinettist Kinan Azmeh gebruikt muziek om culturele grenzen te overbruggen, onder meer in Yo-Yo Ma’s Silk Road Ensemble. De New York Times roemt zijn virtuositeit, anderen zijn ‘incredibly rich sound’. Azmeh heeft dan ook een uniek geluid, dat niet onder één noemer te vangen valt. Geboren in Damascus en daar opgeleid en aan het befaamde Juilliard in New York, treedt hij inmiddels op over de hele wereld.

Eric Vloeimans is wel de bekendste trompettist van Nederland; Jeroen van Vliet is componist en pianist, winnaar van de begeerde Boy Edgar prijs 2014. Deze drie topartiesten nemen je mee op avontuur, een reis over de grenzen van jazz, klassiek, 'wereld' muziek op een vliegend tapijt van betoverende klank.


Eric Vloeimans – trompet

Kinan Azmeh – klarinet

Jeroen van Vliet - piano


Voor vragen over kaarten kunt u contact opnemen met het secretariaat van Hothouse Redbad, via; reserveren@redbad.nl of telefonisch: 058 2668119.

Website: www.redbad.nl