Klassiek

Erik Bosgraaf

Vivaldi’s Vier Jaargetijden

zondag

10

december
2023

11:00 - 12:00 uur
Geen pauze

Middenzaal

Prijs € 27,50
incl. garderobe en pauzedrankje

zondag

10

december
2023

11:00 - 12:00 uur
Geen pauzeMiddenzaal

Prijs € 27,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Blokfluitvirtuoos Erik Bosgraaf brengt een multimediale versie van de Vier Jaargetijden in samenwerking met zijn Ensemble Cordevento, filmmakers Paul en Menno de Nooijer en de net als Erik in Drachten geboren sound artist Jorrit Tamminga. Met visuele poëzie en spannende klanklandschappen wordt Vivaldi’s bekendste meesterwerk nog harmonieuzer. Deze gedurfde ode aan de verbeelding is de aftrap van De Vier Jaargetijdenserie en als eerste zondagochtendconcert mee te maken.

Blokfluitvirtuoos Erik Bosgraaf speelt De vier jaargetijden met zoveel gezag, dat het lijkt alsof Vivaldi deze veeleisende vioolconcerten voor blokfluit heeft gecomponeerd. Een dirigent is niet nodig, Bosgraaf leidt de groep het liefst zelf, ten dienste van een levendige wisselwerking tussen solist en ensemble.

Het avontuur stopt hier niet. In samenwerking met filmmakers Paul en Menno de Nooijer maakte hij een multimediale versie. De film zit vol visuele poëzie. Op sommige plaatsen sluiten de beelden naadloos aan bij het verhaal achter Vivaldi’s muzikale uitbeelding van de seizoenen, op andere zijn ze geïnspireerd door vrije associatie. Het publiek doorloopt niet alleen de vier jaargetijden, het is ook een reis door het leven, van vroege jeugd tot ouderdom. Soms maken de De Nooijers gebruik van live projecties, bijvoorbeeld op het lichaam van Bosgraaf. Tussen de vier concerten door improviseert de blokfluitsolist en klinken spannende klanklandschappen, live geproduceerd in dialoog met de elektronica van Jorrit Tamminga. Het meest indrukwekkende aan deze gedurfde ode aan de verbeelding is dat muziek en beeld elkaar versterken.


Credits:
Blokfluit: Erik Bosgraaf
Ensemble Cordevento
Film en projectie: Paul & Menno de Nooijer
Live elektronica: Jorrit Tamminga
Geluid: Thomas Koopmans
Scènefoto: Paul & Menno de Nooijer

Een poëtische reis door de seizoenen en het leven

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Vivaldi's Vier Jaargetijden

 

Deel deze voorstelling:   E-mail