Toneel

Firma MES

The biggest lawsuit on the planet

vrijdag

8

mei
2020

20:30 uur

.

Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

vrijdag

8

mei
2020

20:30 uur

.Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

In Amerika is de 16-jarige Jayden F. al jaren bezig de regering-Trump aan te klagen voor de klimaatverandering. Deze rechtszaak, ook wel The Biggest Lawsuit On The Planet genoemd, is het uitgangspunt voor deze nieuwe documentaire voorstelling.

Firma MES onderzoekt wat deze zaak en soortgelijke zaken betekenen voor de klimaatproblematiek en voor onszelf. Wat betekent het om een strijd aan te gaan die veel groter is dan jij?

Op een zomerochtend in 2016, drie jaar voor de massale klimaatprotesten in ons land, overstroomt het huis van Jayden F.. Jayden is een nukkige puber met lang zwart haar en donkere eyeliner uit Rayne, Louisiana. Ze stapt uit bed en staat tot haar enkels in de drek. Klimaatverandering veroorzaakte de storm die de schade teweeg bracht.

Met een groep gelijkgestemde jongeren klaagt ze nu de Amerikaanse regering aan. Die doet er alles aan om dit te voorkomen. De strijd duurt tot op vandaag, Trump haalt alles uit de kast. Lukt het de jonge Jayden de zaak voor de rechter te krijgen en haar gelijk te halen? Hier wordt gerechtelijke geschiedenis geschreven.

Deze rechtszaak, die ook wel The Biggest Lawsuit On The Planet wordt genoemd, is het uitgangspunt voor de nieuwe documentaire voorstelling van Firma MES. Met advies van (klimaat)journalist Jelmer Mommers van De Correspondent, onderzoekt Firma MES wat deze en soortgelijke zaken betekenen voor de klimaatproblematiek en voor onszelf. Wat betekent het om een strijd aan te gaan die zoveel groter is dan jij? En wat kunnen wij leren van Jayden F.?

De grootste rechtszaak over ons klimaat

Website: firmames.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail