Wereldmuziek

Folk City: VENcE

Drukkerij Van der Eems zaal 1 en 2

Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Drukkerij Van der Eems zaal 1 en 2

Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Na een jaar zonder optredens bijten de vrouwen en mannen van VENcE weer van zich af. Ze grijpen hun publiek bij de strot, laten mensen dansen en stil zijn. VENcE verkent een breed spectrum van de hedendaagse popmuziek: melodieuze intieme popfolk, vuige rock, Balkanmuziek en hier en daar een vleugje punk. Wild, subtiel, spannend en mooi.

Gaat los! Na een jaar geen optreden, zullen de vrouwen en mannen van VENcE weer van zich af bijten, u bij uw strot grijpen, laten dansen en stil zijn. Er is niet aan te ontkomen. De persoonlijke ervaringen, die er overigens ook voor hebben gezorgd dat VENcE een lange poos niet heeft kunnen spelen, geven de muziek nog meer gelaagdheid en lading. Met haar unieke bezetting en originele, veelzijdige muziek waaiert VENcE uit over een breed spectrum van de hedendaagse popmuziek; melodieuze intieme popfolk, vuig groovende rock, leentjebuur bij Oost-Europese Balkan en hier en daar een vleugje punk. Het is wild, subtiel, spannend en mooi.
De opmerkelijke combinatie van instrumenten (cello, viool, drums, gitaar, accordeon/piano en de karakteristieke backing-vocals) slepen je mee door uiteenlopende stijlen, emoties en prachtige verhalen. VENcE is in 2004/2005 als trio opgericht en is in de afgelopen jaren gegroeid naar de huidige bezetting. Zanger en gitarist Jos de Vries schrijft de teksten en de muziek ontwikkelt zich tijdens de repetities.
Een prachtig optreden voor folkliefhebbers die niet bang zijn voor enige stijlbreuk.

Een prachtig optreden voor folkliefhebbers die niet bang zijn voor enige stijlbreuk

Website: www.vence.nu