Francien van Tuinen, Jesse van Ruller, Jeroen Vierdag & Mark Schilders

zondag

december

Accent zaal

De unieke stem van Francien van Tuinen is een hit bij het publiek en de jazzpers. Sinds de zangeres in 1997 het Nederlands Jazz Vocalisten Concours won werkt ze aan een prachtig, veelzijdig oeuvre.

Het met een Edison genomineerde album Muzyka uit 2004 met arrangementen van klassieke composities en door Francien geschreven lyrics. Eigenzinnige bewerkingen van repertoire uit het American Songbook, Tripod 2008, tot een tribute voor Rita Reys in 2011.
Op haar zevende album ‘Countrified’ zijn de invloeden van folk en indie Pop hoorbaar in pakkende composities over ‘dingen die me opvallen en die me aan het denken zetten. Allemaal voor mij alledaagse zaken zoals wroeten in de aarde, vragen van kinderen waarop ik geen antwoord weet, endorfine, frisse lucht, dat soort dingen.’

Voor het concert van deze middag heeft Jesse van Ruller ook nu weer een centrale rol. Zijn virtuositeit vormt een geweldig spanningsveld met Van Tuinen’s flexibele timing. Ook bassist Jeroen Vierdag (o.a. Ploctones, Caro Emerald) is weer van de partij, dit keer aangevuld met drummer extraordinair Mark Schilders (New Rotterdam Jazz Orchestra, Weval)

Het repertoire van dit concert zal bestaan uit stukken uit het uitgebreide oeuvre van Van Tuinen.