Literair

Frans van Deursen en Mirjam van Hengel

De Vogel in mijn Borst

Kleine zaal

Prijs € 21,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 21,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Ontroerende verhalen, wonderschone gedichten en heel veel mooie muziek. In ‘De Vogel in mijn Borst’ maken zanger Frans van Deursen en Vromans-biografe Mirjam van Hengel een poëtische reis door het leven, het werk en de liefdes van de in 2014 overleden Nederlandse dichter Leo Vroman. Een jaar later verscheen de cd ‘De Vogel in mijn Borst’ waarop een eigenzinnige selectie van Vromans gedichten prachtig op muziek is gezet. Nu is er de voorstelling.

Begin 2014 overleed Leo Vroman, een dag later raakte zijn werk postuum alsnog het hart van zanger Frans van Deursen, die nog nooit één gedicht van Vroman gelezen had. Hij ging op ontdekkingstocht door het enorme oeuvre dat Vroman naliet en wist meteen: deze gedichten moet ik zingen. Van Deursen vroeg een uitgelezen gezelschap muzikanten een eigenzinnige selectie uit Vromans werk op muziek te zetten. Het resultaat werd vastgelegd op de in 2015 verschenen cd ‘De Vogel in mijn Borst’. Een jaar eerder al kwam het hartverscheurend mooie boek ‘Hoe mooi alles’ uit, waarin Vromans biografe Mirjam van Hengel de ontroerende liefdesgeschiedenis van Leo en Tineke Vroman beschrijft. Van Hengel en Van Deursen maken een poëtische reis door Vromans leven, liefde en werk en dompelen u onder in ontroerende verhalen, wonderschone gedichten en heel veel mooie muziek.


Teksten: Leo Vroman | muziek: Michiel Borstlap, Spinvis, Jeroen Zijlstra, Bertolf, Wouter Planteijdt, Bob Zimmerman, Henk Hofstede, Rutger Molenkamp, Theo Nijland, Paul de Munnik en Daniel Lohues | piano: Leo Bouwmeester | gitaar: Wouter Planteijdt | bas: Hein Offermans

ontroerende verhalen, wonderschone gedichten en mooie muziek

Website: www.devogelinmijnborst.nl