Toneel

Fred Delfgaauw

Broos

zaterdag

18

maart
2023

20:30 uur

Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

zaterdag

18

maart
2023

20:30 uurAccent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Fred Delfgaauw heeft een half jaar meegelopen in een zorginstelling. In deze periode heeft hij prachtige aangrijpende verhalen van bewoners verzameld die zijn aangekomen bij hun laatste halte. Ze vertellen hoe ze naar de wereld kijken en de wereld naar hen. Geweldig mooie en kleurrijke personages die vertellen over hun leven. Hun verhalen maken voel- en zichtbaar wat ‘de zorg’ in Nederland voor ze betekent. Gezien vanuit de bewoners maar ook vanuit de zorg zelf.

Humor en ontroering. Verbazing en openhartigheid. Overleven. Vallen en opstaan. Loslaten. Zin en onzin.

Fred Delfgaauw heeft tijdens de coronacrisis een half jaar meegelopen met de medewerkers in een zorginstelling. In die periode heeft hij verhalen kunnen verzamelen van de mensen die op die plek de -waarschijnlijk- laatste fase van hun leven in gaan. Verrassende en ontroerende verhalen zijn het. Verhalen van leven en streven, van zwaarte en lichtheid. Verhalen over alles wat onbegrijpelijk blijft en de flits van inzicht die daar toch soms doorheen schiet.

Met die verhalen als basis maakte Fred Delfgaauw de voorstelling Broos. Een theatrale ode aan deze oude mensen en hun levenskracht. Een eerbetoon ook aan degenen die hen, onvermoeibaar en vaak ondergewaardeerd, de zorg bieden die ze nodig hebben.


Tekst en spel: Fred Delfgaauw 
Tekst: Rob de Graaf
Regie: Rosa Peters en Ida van Dril
Regieadvies: Fons van Rongen 
Vormgeving: Kathelijne Monnens 
Techniek: Damian Burgers
Productie: Studio Peer, Monique Masolijn

Iedereen wil oud worden, niemand wil het zijn.

Website: delfgaauw.nl

Over Fred Delfgaauw:
“Delfgaauw is niet uit te leggen. Je MOET hem zien, je MOET hem meemaken.” - De Volkskrant

 

Deel deze voorstelling:   E-mail