Muziek

Gerhardt en Faber

What Lovers Do

Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Zanger en gitarist Gerhardt vond op een rommelmarkt gesproken dagboeken van een man die aan het einde van zijn leven eenzaam terugblikt op zijn liefdes en op de fouten die hij maakte. Deze dagboeken vormen de basis voor de muziekvoorstelling ‘What Lovers Do’. Peter Faber speelt daarin een van dé rollen van zijn leven. Met muziek van Gerhardt en vocalen van a-capellagroep Frommermann. Verontrustend en schaamteloos.

De muziekvoorstelling ‘What Lovers Do’ is een verontrustend en schaamteloos betoog over seks, vreemdgaan, eeuwige liefde, vergissingen, hartzeer en dagelijks onbenul. Het is laat in de avond in de grote stad. Een krant waait dansend door de lege straten. Een spoor van parfum volgt de prostituee die een goedkoop hotel binnenstapt. Een man – gespeeld door Peter Faber – wacht onder een lantaarnpaal en rookt een sigaret. Nog even en zijn liefje komt naar buiten voor een late wandeling. Ondertussen wacht zijn vrouw nerveus op zijn thuiskomst.
Zanger en gitarist Gerhardt vond op een rommelmarkt gesproken dagboeken van een man die aan het einde van zijn leven eenzaam terugblikt op zijn liefdes en de fouten die hij maakte. Eerlijk op het gênante af, kwetsbaar, helder en vermakelijk. Want zelfspot is de man gelukkig niet vreemd. Gerhardt gebruikte de dagboeken als inspiratie voor de liedjes op zijn nieuwe album, dat in de loop van 2016 verschijnt en waarop ook de warme zang van a-capellagroep Frommermann te horen is.


Spel: Peter Faber | zang: Frommermann | zang en gitaar: Gerhardt | drums en percussie: Toon Oomen | contrabas: Jet Stevens | gitaar: Paul Willemsem

Website: www.dezee.nl