Toneel

Girls & Boys

Theater Oostpool | Daria Bukvić

zaterdag

8

juni
2024

20:30 uur

Middenzaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

zaterdag

8

juni
2024

20:30 uurMiddenzaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Deze hitvoorstelling, naar de monoloog van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly en in de regie van Daria Bukvić, komt na een uitverkochte tour terug naar De Harmonie. Een aangrijpende onewomanshow met Hadewych Minis, die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie. De pers was unaniem lovend en Minis won voor haar rol de Theo d’Or 2022: de toneelprijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke hoofdrol.

Het verhaal:
Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending.

Girls and Boys is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie.

Deze monoloog, van de hand van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly, verscheen in 2018. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen: ‘Girls & Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.’


Credits:
Tekst: Dennis Kelly 
Vertaling: Han van Wieringen 
Regie: Daria Bukvić 
Spel: Hadewych Minis 
Dramaturgie: Madelon Kooijman
Scenografie: Marloes & Wikke 
Kostuumontwerp: Dymph Boss
Muziek: Wilko Sterke 
Lichtontwerp: Yuri Schreuders 
Kostuumatelier: Femke van Neerven 

Een aangrijpende onewomanshow met Hadewych Minis

"Hadewych Minis levert een majeure prestatie." ⭐⭐⭐⭐⭐ NRC

"Girls and Boys van Toneelgroep Oostpool verdient heel veel publiek." ⭐⭐⭐⭐⭐ Trouw

"Magistrale samenwerking tussen Hadewych Minis en Daria Bukvić." ⭐⭐⭐⭐ De Volkskrant

 

Deel deze voorstelling:   E-mail