Jeugd & Familie

Gullivers reizen

Theater Sonnevanck & MaxTak

zaterdag

17

februari
2024

19:00 uur

Bovenzaal

Prijs € 14,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

zaterdag

17

februari
2024

19:00 uurBovenzaal

Prijs € 14,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

In een frisse bewerking van Marije Gubbels komt Gullivers reizen, het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726, tot leven. Slimste Mens Gul moet iedereen voortdurend uitleggen hoe de wereld in elkaar steekt. Tot ze door haar atlas heen in zee valt en op een onbekend eiland aanspoelt. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen en ontmoetingen. Een swingende familievoorstelling vol humor, livemuziek, zang en videoprojecties.

Het verhaal:
Gul is een zeer succesvol kind. Altijd geweest. Nog geen zes weken oud en uitverkoren tot Slimste Baby van het Jaar. Al op haar vierde werd ze wereldkampioen schaken. Nu is ze tien en niet alleen klassen-oudste en hoofdredacteur van de schoolkrant: ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes verschillende talen. Gul moet iedereen voortdurend uitleggen hoe de wereld in elkaar steekt. Vermoeiend. Maar ja, dat krijg je, als Slimste Mens. Haar klasgenoten snappen nergens iets van en haar ouders al helemaal niet. Tja, voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait.

Maar plotseling valt Gul door haar atlas heen in zee. Net op de avond voor een belangrijke aardrijkskundetoets. Op een onbekend eiland spoelt ze aan. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen, vol ontmoetingen met krioelende mini-mieren-mensjes, smerige reuzen zo hoog als flatgebouwen, pratende paarden en andere wezens. Gul snapt hen niet en zij snappen Gul niet. Vanaf nu is niets meer hetzelfde. Want wat als blijkt dat alles eigenlijk anders is dan je dacht? Wat maakt ons mens? Zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs? Of kan het allemaal ook anders?


Credits:
Tekst en regie: Marije Gubbels
Spel en zang: Iris Bakker, Padraig Turley & Nick Renzo Garcia
Zang: Leah Uijterlinde
Piano: Carlos Ema
Ud: Nizar Rohana
Dramaturgie: Daniel van Klaveren & Manon Wittebol
Educatie: Nynke Vermuë & Susan Waanders
Fotograaf: Benning & Gladkova

Magisch muziektheater over de ontdekking van de mensheid

Website: sonnevanck.nl/voorstelling/gullivers-reizen

 

Deel deze voorstelling:   E-mail