Muziek

Guy Salamon Group

zondag

1

november
2020

15:00 uur

Accent zaal

Prijs € 17,50

zondag

1

november
2020

15:00 uurAccent zaal

Prijs € 17,50

Een multicultureel muzikaal gezelschap dat een amalgaam van traditionele jazz en wereldmuziek in een smeuïg muzikaal jasje steekt. Er zijn invloeden te bespeuren van Charles Mingus, Willem Breuker en van folkmuziek uit de Balkan en Israël. 

Muziektheater! Aanstekelijk swingende, theatrale muziek die strak gecomponeerd is maar voldoende ruimte overlaat voor improvisatie. De band bespeelt net zo gemakkelijk het register van de turbulentie als het register van de meditatie. Een band die het publiek weet te bespelen en daarbij opvalt door de prachtige blazersarrangementen.

Bandleider Guy Salamon studeerde aan het conservatorium van Tel Aviv maar ook aan het Amsterdams conservatorium. De band maakte indruk met het debuutalbum “Unfollow the Leader” dat allemaal eigen composities bevat en de eerste prijs won bij “Keep An Eye – The records”. Met deze prijs steunt “Keep An Eye” jaarlijks een drietal cd-producties van startende bands in Nederland. Intrigerende titel ook van het debuutalbum! “Unfollow the Leader” lijkt een geëngageerde vlag die een mogelijk politieke lading dekt in een tijd van pseudodemocratie en de uitwassen van autoritair leiderschap. Luister naar “Unfollow the Leader” en je bent meteen verkocht. Je hoort een band die zomaar uit kan groeien tot publiekslieveling op een festival. Een band ook die subtiel de muzikale spanning doseert.

Guy Salamon werkte in Nederland onder anderen met de gitaristen Jesse van Ruller en Reinier Baas en met de saxofonisten Jasper Blom en Tineke Postma. Redenen te over om ons te verheugen op dit muzikale multiculturele avontuur.


Line-up:
 
Bruno Calvo - trumpet
Ian Cleaver*- trumpet
Hristo Goleminov - alto sax
Lucas Martinez - tenor sax
Youngwoo Lee - piano/keys/glockenspiel
Robin Engelhard - guitars
Brodie Jarvie - double bass
Guy Salamon - drums

 

Deel deze voorstelling:   E-mail