Harmonie Unplugged

vrijdag

Rabobank zaal

incl. garderobe

Geboren word je, of je wilt of niet. Daar krijg je een familie bij cadeau. En die heb je niet voor het uitkiezen. Familie: de toestand waar nu eenmaal geen ander woord voor is. Je hoort bij elkaar maar past niet per se bij elkaar.

Na haar succesvolle ‘A Tribute to Eva Cassidy’ keert Margriet Sjoerdsma terug met songs die ze schreef in een overrompelend Noors landschap, waar de natuur nog heer en meester en de stilte oorverdovend is.

De songs schreef ze tijdens een soloverblijf van 3 maanden in Noorwegen. In een overrompelend landschap, waar de natuur nog heer en meester is en de stilte oorverdovend. Voor Margriet het ideale decor om te schrijven over tijdloze thema’s als los- en achterlaten, durven springen, eenzaamheid, liefde en verwondering. Met als rode draad het thema familie en vergeving. Sjoerdsma bracht in 2019 haar debuutalbum als ODELION uit, geproduceerd door Tobias Fröberg (o.a. Ane Brun). Ze presenteerde haar album voor een uitverkocht Paradiso en Concertgebouw.

In haar nieuwe voorstelling Northern Lights wordt het thema familie op lichtvoetige wijze genadeloos aan de tand gevoeld, op de hak genomen en door de mangel gehaald. Het concert wordt gedragen door muzikale zwaargewichten in een avontuurlijke, orkestrale bezetting: pianist Jeroen van Vliet (Boy Edgar Prijswinnaar), Westside Trio met celliste Annie Tangberg, violiste Vera van der Bie en altvioliste Isabella Petersen (Yentl en de Boer), trombonist Louk Boudesteijn (New Rotterdam Jazz Orchestra), bastrombonist Pablo Martínez en hoornist Romain Bly (KO Brass).

Verwacht avontuurlijke arrangementen met harmonisch spannende wendingen, melancholische melodieën met onverwachte afslagen en hobbels. Geïnspireerd door Scandinavische artiesten als Ane Brun, Regina Spektor en Teitur, maar ook de klassieke muziek.

Margriet Sjoerdsma: zang, gitaar, composities | Jeroen van Vliet: piano | West Side Trio: Vera van der Bie (viool, zang) Isabella Petersen (altviool, zang) Annie Tangberg (cello, zang) Louk Boudesteijn: trombone Pablo Martínez: bastrombone Romain Bly: hoorn | Regie: Diederik van Vleuten

Avontuurlijke arrangementen geïnspireerd op Scandinavische artiesten en op klassieke muziek

Website: margrietsjoerdsma.com

Telegraaf: Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf. ****