Hello, Dolly!

Simone Kleinsma, Paul de Leeuw/Jörgen Raymann e.v.a.

Kies een datum / tijd:

AEGON zaal

Kies een datum / tijd:

AEGON zaal

De Theateralliantie en MediaLane brengen de legendarische musical comedy naar de theaters: Hello, Dolly! Met Nederlands meest bekroonde musicalster Simone Kleinsma en o.a. Paul de Leeuw, Jörgen Raymann, Freek Bartels en Marjolijn Touw.

Met maar liefst vijf verschillende producties en 14 Tony Awards is Hello, Dolly! een van de populairste en meest gespeelde Broadway musicals ooit.

Simone Kleinsma: “Ik heb het geluk gehad dat ik toevallig vorige zomer Bette Midler in de voorstelling heb gezien. Het was fantastisch en zij is een groot voorbeeld. Dolly was altijd al één van de rollen op mijn wensenlijstje; het spelen van een charmante diva met een rits mannen die om mij heen dansen, een prachtig decor, kostuums, veren…alles erop en eraan. Een suikertaart van een voorstelling, heerlijk! Ik heb ‘JA’ gezegd op deze rol omdat we met deze voorstelling alle glamour en grootsheid naar de Nederlandse theaters gaan brengen.” Hello, Dolly! het verhaal

Hello, Dolly! vertelt het komische verhaal van Dolly (Simone Kleinsma), een uiterst charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’, zoals De Liefde. Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor een rijke, norse ondernemer beseft ze dat deze man ideaal is voor…haarzelf!

Hello, Dolly! de musical en de film
Hello, Dolly! ging in 1964 in première op Broadway. Muziek en liedteksten zijn van Jerry Herman (o.a. La Cage Aux Folles) en het script is van Michael Stewart (o.a. 42nd Street), gebaseerd op het toneelstuk The Matchmaker van Thornton Wilder. Met maar liefst vijf verschillende producties en in totaal 14 Tony Awards werd het een van de populairste en meest gespeelde Broadway musicals ooit. De titelrol is door de jaren heen gespeeld door legendarische sterren als de recentelijk overleden Carol Channing, Bernadette Peters en vorig jaar door Bette Midler. Voor haar grandioze vertolking won Bette Midler een Tony Award. Deze versie van de voorstelling mocht in totaal vier Tony Awards in ontvangst nemen.

Vijf jaar na de musical kwam de film uit met Barbra Streisand in de rol van Dolly, geregisseerd door Gene Kelly. De film werd zeven keer genomineerd voor een Oscar waarvan er drie verzilverd werden.

Cast & Creatives
Cast:
 Simone Kleinsma, Paul de Leeuw, Jörgen Raymann, Freek Bartels, Marjolijn Touw, Martijn Vogel, Ger Otte, Nandi van Beurden, Bart van Veldhoven, Annemarijn Maandag e.v.a.
Script: Michael Stewart
Muziek & Liedteksten: Jerry Herman