Hendrik IV

ongeschikt voor kinderen

Het verhaal begint met een koning. De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn. Iemand moet ingrijpen, maar de show is al begonnen en niemand weet wat er nog gaat komen. Deze hilarische remake van de succesvoorstelling van regisseur Sanne Nouws uit 2017 is actueler dan ooit.

Over House of Nouws
House of Nouws maakt bonte voorstellingen over existentiële thema’s met veel humor en smeuïg spel. Ze zijn feestelijk ontregelend en kunnen niet bestaan zonder de ongecensureerde reacties van de kinderen. Geen enkele voorstelling van House of Nouws is hetzelfde en het publiek wordt uitgedaagd mee te denken en praten.

House of Nouws is een artistieke kern van generatiegenoten en een beproefd samenwerkingsverband. Sanne Nouws is artistiek leider en vaste regisseur van House of Nouws. Scenografen Liesje Knobel en Sanne Lips, lichtontwerper Wilfred Loopstra en mimespeler Nina Fokker vormen de artistieke kern. Ze vinden elkaar in een idealistisch geloof in de kracht van het theater, en maken samen eigentijdse voorstellingen.

House of Nouws bestaat sinds 2019 en is gevestigd in Tilburg in Theater De Nieuwe Vorst, wat samen met Schouwburg en Concertzaal Tilburg tot intensieve samenwerkingen leidt. House of Nouws werkt doorlopend aan een publieksbereik dat ook buiten de theaters reikt. Op een festival, in een park, op het schoolplein, duikt zij graag op onverwachte plekken op om nieuwsgierige zielen te roeren."
 
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
za 7 december 2024
za 7 december 2024
19:00 uur
Locatie/zaal
Bovenzaal
Vanaf 8 jaar
Inclusief garderobe

Tickets

za 7 december 2024 za 7 dec 19:00 uur
Standaard € 11,50
19:00 uur Standaard € 11,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken