Het best bewaarde geluid ter wereld

Festival Het Avontuur | MaxTak

De wereld zit vol geluiden. Je broertje smakt, je vader zingt onder de douche, de wind ritselt in de struiken. En hoe klinkt een botsing van twee slakken eigenlijk? De vader van Xip en Ys is geluidenverzamelaar. Als hij op geluidsexpeditie gaat, moeten Xip en Ys op het lab passen. Vooral op het Best Bewaarde Geluid Ter Wereld dat niemand mag horen… Maar weten ze het wel geheim te houden? 
 
Deze voorstelling is onderdeel van Festival Het Avontuur.

De vader van Xip en Ys heeft een geluidslaboratorium waarin hij alle geluiden van de wereld verzamelt. Nu is hij op geluidsexpeditie en moeten Xip en Ys op het lab passen. Vooral op het Best Bewaarde Geluid Ter Wereld dat niemand mag horen. Omdat hun vader wel goed is in verzamelen, maar niet in opruimen, wil Ys als verrassing alles gaan ordenen. 

Als er op een avond een onbekende bewaker verschijnt die Xip en Ys waarschuwt voor alle gevaren in de buitenwereld, wordt Ys nog bezorgder terwijl Xip meteen op onderzoek uit wil. Maar wat is er precies aan de hand met de bewaker? Waarom klinkt alles steeds vreemder? En waar is het Best Bewaarde Geluid Ter Wereld gebleven?

Een vrolijk-spannende familievoorstelling over heldhaftige binnenblijvers en bange avonturiers. Vol muziek, achtervolgingen, en geluiden (en mensen) die de weg kwijt zijn.

Credits
Spel & zang: Remco Sietsema, Roos van Erkel e.a.
Regie: Marije Gubbels
Tekst/ liedteksten: Sanne Schuhmacher
Geluidsontwerp: Wim Conradi
Muziek: Remco Sietsema


 
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
zo 3 november 2024
zo 3 november 2024
14:15 uur
Locatie/zaal
Middenzaal
Van 5 t/m 12 jaar

Tickets

zo 3 november 2024 zo 3 nov 14:15 uur
Standaard € 7,50
14:15 uur Standaard € 7,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Media

Extra

Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken