Toneel

Het Nationale Theater

Onze Straat

woensdag

27

maart
2019

20:15

AEGON zaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

27

maart
2019

20:15AEGON zaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Regisseur Daria Bukvi zet de schouwburg in als locatie voor een straatfeest op het toneel. Het publiek zit op het podium rondom de acteurs. Het ontroerende verhaal, het ontregelende effect van een intieme voorstelling op het toneel in een verder lege schouwburg en de georkestreerde ontmoetingen van bezoekers tussen de scènes, zorgen voor een bijzondere theaterbelevenis. Tussen de scènes door en na afloop van ‘Onze Straat’ worden hapjes en drankjes uitgedeeld. 


Het feest vindt plaats in een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en mensen die wel een voordeur, maar niet hun leven delen. In drie scènes leren we tien bewoners uit een appartementencomplex kennen. We zien hoe hun levens zich in twaalf jaar ontwikkelen en hoe de straat verandert: mensen verhuizen, liefdes ontstaan, kinderen worden geboren, ouderen sterven. Alles verandert, maar het leven gaat door.


Tekst: Nathan Vecht, naar ‘Our Town’ van Thornton Wilder | regie: Daria Bukvi | spel: Scott Beekman, Leòn Ali Cifteci, Joy Delima, Tamar van den Dop, Antoinette Jelgersma, Yela de Koning, Mark Lindeman, Nazmiye Oral, Romana Vrede en Stefan de Walle

Website: www.hnt.nl