Het Nederlands Kamerorkest | Lucas & Arthur Jussen

Mendelssohn’s Dubbelconcert voor piano, Dvořák en Wantenaar

Lucas en Arthur Jussen, al jaren het bekendste pianoduo van ons land, spelen het dubbelconcert van Mendelssohn in De Harmonie. De talentvolle en charmante broers, inmiddels 31 en 28 jaar, kregen eerder les van grootmeesters als Maria João Pires en Menahem Pressler en zijn niet meer weg te denken van het internationale pianotoneel. Met muzikaal leider Gordan Nikolić speelt het Nederlands Kamerorkest daarnaast twee serenades van Dvořák en een wereldpremière van Mathilde Wantenaar.
 

Lucas en Arthur Jussen spelen Mendelssohn:
Lucas en Arthur Jussen nemen plaats achter de vleugels voor een van Mendelssohns vroege werken. Nog maar veertien jaar oud was de componist toen hij het Concert voor twee piano’s en orkest in E schreef. Ook toen was de uitvoering een familieaangelegenheid, want Felix en zijn oudere zus Fanny waren de solisten bij de eerste uitvoering. Net als alle andere composities die Mendelssohn in zijn tienerjaren schreef, is ook dit weinig gespeelde werk een waar meesterwerk.

Het Nederlands Kamerorkest met twee Serenades van Dvořák:
Daarnaast speelt het Nederlands Kamerorkest met muzikaal leider Gordan Nikolić een wereldpremière van Mathilde Wantenaar en twee serenades van Dvořák. Het toont twee verschillende gezichten van de Tsjechische meester. In de Serenade voor blazers laat hij zich leiden door de klassieke serenades zoals Mozart die in de 18e eeuw schreef, al komt ook hier en daar een Tsjechisch volksmelodietje voorbij. De Serenade voor strijkers schreef hij in slechts twaalf dagen. Het is een heerlijk romantisch, lichtvoetig werk, gevat in vijf korte karakterstukjes.

Het Programma:
Dvořák – Serenade voor blazers
Mendelssohn – Concert voor twee piano’s en orkest in E
Wantenaar – opdrachtwerk Wereldpremière
Dvořák – Serenade voor strijkers

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
wo 15 mei 2024
wo 15 mei 2024
20:15 uur
Locatie/zaal
Grote Zaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

wo 15 mei 2024 wo 15 mei 20:15 uur
Standaard € 39,50
20:15 uur Standaard € 39,50 Uitverkocht
Tickets bestellen

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken