Toneel

Het oog van de storm

Anne Wil Blankers en Hans Croiset

vrijdag

4

februari
2022

20:15 uur

Uitverkocht

AEGON zaal

Prijs € 34,50
incl. garderobe en pauzedrankje

vrijdag

4

februari
2022

20:15 uur

UitverkochtAEGON zaal

Prijs € 34,50
incl. garderobe en pauzedrankje

10-02-2021: De voorstelling is verplaatst naar 4 februari 2022. Bezoekers hebben persoonlijk bericht ontvangen.

André en Madeleine zijn al meer dan vijftig jaar gelukkig getrouwd. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward. Zij is een toegewijde, sterke vrouw die altijd zijn steun en toeverlaat is geweest.

Dit weekend zijn hun dochters, Anne en Elise, naar het ouderlijk huis gekomen om op verzoek van de uitgever de papieren van André te sorteren. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat een groot gemis te betreuren is. Maar wie is overleden?

Na het bejubelde stuk De Vader en de komische voorstelling De Waarheid kunnen we opnieuw genieten van een toneelstuk van het Parijse wonderkind Florian Zeller, een van de meest gespeelde en bejubelde toneelauteurs van dit moment.
 
In Het Oog van de Storm volgen we André en Madeleine die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward, zij een toegewijde en sterke vrouw die altijd zijn steun en toeverlaat is geweest. Dit weekend zijn hun dochters, Anne en Elise, naar het ouderlijk huis gekomen om op verzoek van de uitgever André’s papieren te sorteren. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?        
 
Het Oog van de Storm geeft geen antwoorden. Zeller: ‘Belangrijk is dat de toeschouwer in het hoofd van de personages kruipt en zo vanuit een steeds wisselend perspectief hun leven meebeleeft.’ De loop der dingen wordt daardoor soms ongrijpbaar en dubbelzinnig, maar de pijnlijke weg van het gemis, de onverdraaglijke pijn van de afwezigheid van de ander, is helder en navoelbaar. Hier wordt een levenslang één-zijn in tweeën gescheurd.
 
Het Oog van de Storm werd eerder opgevoerd in o.a. Parijs en Londen en is nu in de Nederlandse uitvoering te zien met een scala van Nederlandse topacteurs, waaronder Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege.


Met: Hans Croiset, Anne Wil Blankers, Johanna ter Steege, Marguerite de Brauw e.a.
Regie Agaath Witteman
Tekst: Florian Zeller
Vertaling: Laurens Spoor
Producent: MORE Theater Producties

Opnieuw een indringend stuk van Florian Zeller, bekend van 'De Vader' en 'De Waarheid'

Website: moretheater.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail