Muziektheater

Het Wim Sonneveld-Complex

Tarik Moree en Tim Olivier Somer

zaterdag

13

april
2024

20:30 uur

Middenzaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

zaterdag

13

april
2024

20:30 uurMiddenzaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Vol humor en muzikaliteit strijden twee jonge mannen om de beste vertolking van de legendarisch cabaretier Wim Sonneveld . Met liedjes, conferences en feitenkennis proberen de twee elkaar te overtroeven. Daarbij struikelen ze over zichzelf, elkaar en hun omgeving. Na het succes op Theaterfestival de Parade nu te zien in De Harmonie. Met live-muziek van de driekoppige band The Sunfields.

"Goedenavond, goedenavond, goedenavond, ik ben zo blij dat u hier allemaal weer bent. 
Goedenavond, goedenavond, goedenavond, toen ik u zag heb ik u dadelijk herkend."

Met wijd gespreide armen in zijn ruim zittende bruine pak, heet Wim Sonneveld (1917-1974) het publiek welkom. Niet één keer, maar twee: theatermakers Tarik Moree en Tim Olivier Somer vertolken beiden de cabaretier.

Over Tarik Moree & Tim Olivier Somer:
Tarik Moree (1996) en Tim Olivier Somer (1993) studeerden in 2018 af van de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Met hun afstudeervoorstelling My Dinner With… waren zij Het Debuut 2018 van Via Rudolphi. In 2019 maakten ze de succesvolle Paradevoorstelling KUNST. Voor al deze voorstellingen werkten zij nauw samen met Daniël ‘t Hoen (1993) als regisseur en mede-maker. In hun werk zoeken ze naar absurditeit, maar ook naar een manier om het publiek zelf een spiegel voor te houden. Dankzij hun vriendschap bestaat er een diepe verbinding die altijd voelbaar is. In 2022 maakten Tarik en Daniël tevens bij Via Rudolphi Producties, samen met Laura De Geest, Fun and Games, het eerste deel van een drieluik over de liefde.


Credits:
Concept en spel: Tarik Moree & Tim Olivier Somer
Regie: Daniël ’t Hoen
Co-regie: Kim Karssen
Tekst: Tarik Moree, Tim Olivier Somer & Daniël ‘t Hoen 
Muziek: The Sunfields: Chaïm Luijmes, Tim Seeger, Sven de Kok & Jimi van Egmond
Fotograaf: Sofie Simao

Een gevecht in vriendschap

"Wat op deze allereerste avond meteen al duidelijk werd, is dat de voorstelling Het Wim Sonneveld-complex een van de Parade-hits van dit jaar gaat worden. Geestig en knap." De Volkskrant

"Het levert hilarische imitaties en pastiches van Sonneveld-evergreens op, waarbij je gaandeweg steeds meer aanvoelt dat er iets wringt." "Samen met de driekoppige band The Sunfields, leveren Moree en Somer boeiend theatraal vuurwerk af dat onderzoekt of en hoe het verleden vorm kan krijgen in het nu." Theaterkrant

 

Deel deze voorstelling:   E-mail