Toneel

Het Zuidelijk Toneel en De Verwondering

Frank Lammers speelt Karl Marx

woensdag

8

april
2020

20:30 - 21:50 uur
Geen pauze

.

Rabobank zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

woensdag

8

april
2020

20:30 - 21:50 uur
Geen pauze

.Rabobank zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

Geen filosoof heeft een grotere stempel op de wereldgeschiedenis gedrukt maar tegelijk ook zoveel verdeeldheid gezaaid. Karl Marx geldt als de belangrijkste denker van het communisme. Vervloekt en aanbeden. Een leven dat werd geteisterd door ziekte, armoede en conflicten, maar dat ook veel engagement en liefde kende.

Marx werd beschouwd als een afgod en een bevrijder. Maar zijn intenties hebben ook de weg naar de hel geplaveid: miljoenen mensen werden gedood in naam van de ‘marxistische bevrijding’. In deze theatermonoloog kijkt Marx, vertolkt door Frank Lammers, met de ogen van nu terug op zijn erfenis.

“De filosofen hebben de wereld slechts verschillend geïnterpreteerd; het komt erop aan haar te veranderen.”

In deze theatermonoloog kijkt Marx met de ogen van nu terug op zijn erfenis. In tijden van onbehagen, onzekerheid en groeiende ongelijkheid is de theatermonoloog Marx een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

Piet Menu: “Stefaan Van Brabandt is de man om ons een filosofische spiegel voor te houden waarin heden, verleden en toekomst samenvloeien. Theater dat uitnodigt tot denken.”

Marx is onderdeel van de filosofenreeks van Het Zuidelijk Toneel. Schrijver, regisseur, TV-maker en filosoof Stefaan Van Brabandt combineert hierin theater, honger naar kennis en een gezonde portie verwondering. In de reeks verschenen ook Socrates en Spinoza.
Het Zuidelijk Toneel


Tekst en regie Stefaan Van Brabandt spel Frank Lammers artistiek advies Piet Menu

Confronterend, kritisch pleidooi voor denkers en doeners

Website: hzt.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail