Toneel

Het Zuidelijk Toneel, Stage-Z & Stichting Nieuwe Helden

De Man Is Lam

Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Echte mannen huilen niet, trotseren sneeuwstormen en plakken banden. Maar tegelijk moeten ze meesnikken tijdens ‘Grey’s Anatomy’ en met de kinderwagen een rondje door het park maken. De echte vent heeft het moeilijk in onze sterk vervrouwelijkte maatschappij. Lucas De Man, Ahmet Polat en Rashif El Kaoui luiden de noodklok en vragen zich af: wat betekent het vandaag de dag om man te zijn? Prikkelende rollercoaster door de wereld van de man.

Een zoektocht naar man-zijn vandaag de dag
Echte mannen huilen niet, trotseren sneeuwstormen, maken vuur en plakken banden. Maar tegelijk wordt er ook verwacht dat ze mee snikken met Grey’s Anatomy, kaarsjes aansteken en de gezinstaken evenwichtig oppakken. Het valt kortom niet mee om man te zijn in onze huidige sterk vervrouwelijkte maatschappij, vol tegenstijdige verwachtingen. De Man verkeert in crisis!
Lucas De Man (creator en tv-presentator), Ahmet  Polat (fotograaf en filmmaker) en Rashif El Kaoui (audiovisueel kunstenaar) luiden uit naam van alle mannen de noodklok en trekken, op zoek naar antwoorden, gezamenlijk op onderzoek uit. Wat betekent het vandaag de dag om man te zijn?

Van de wetenschapper tot de buurman, van pastoor tot imam, van beste vrienden tot volslagen vreemden. Allemaal geven ze hun visie op man-zijn anno nu.  Met  rode oortjes volgden ze de workshop ‘ontdek de oerman in jezelf’ en leerden bij tijdens de ‘mannenemancipatiecursus’. Het resultaat van deze zoektocht is te zien in De Man Is Lam, een prikkelende rollercoaster door de wereld van de man.

Rollercoaster door de wereld van de hedendaagse man

Website: www.hzt.nl

“In een openhartige, geestige mix van ego- en documentair theater gaat Lucas De Man op zoek naar de betekenis van het man-zijn anno nu.” - de Volkskrant ★★★★

“De Man vertelt geestig-pijnlijke persoonlijke verhalen in een vrolijke, multimedia voorstelling.” – NRC

“De Man Is Lam gaat over vaderschap, kwetsbaarheid, huilen, over een plek vinden in de maatschappij.” - Trouw