Theatercollege

Het Zuidelijk Toneel

Een democratische avond voor bijna iedereen

donderdag

april

Accent zaal

SERIEPRIJS € 12,50

donderdag

april

Accent zaal

SERIEPRIJS € 12,50

Autoritaire leiders, algoritmes, loting, populisme en globalisering. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we de macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies? En hoe?

Laat je meevoeren in het onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. Want behalve het maken van een analyse wordt actief gezocht naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Laat je inspireren!

Een democratische voorstelling voor iedereen is onderdeel van het project ‘In Search of Democracy 3.0’. Daarvoor maken Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel een reis door Europa. Samen met lokale partners doen we onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en oplossingen voor de toekomst. Een filmploeg maakt mini documentaires over lokale initiatieven op het gebied van democratie. Dit filmmateriaal laten we zien tijdens de liveshow. Is een nieuwe vorm van democratie denkbaar?

Piet Menu: “Democratie: een woord zo vaak gebruikt dat het zijn betekenis en waarde verliest. Een varkentje dat zich niet zo makkelijk laat wassen, maar wel een wasbeurt kan gebruiken. Laat ons samen een poging wagen.”

Het Zuidelijk Toneel, Stichting Nieuwe Helden en ARSENAAL/LAZARUS

Concept en regie Lucas De Man
Tekst Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Niels Kuiters en Jasper van den Berg
Spel Lucas De Man, Sarah Eisa, Niels Kuiters, Willy Thomas en Eva Meijering (in wisselende samenstelling)