Klassiek

Holland Baroque en vijf vrouwelijke solisten

Tranen van Brabant

zaterdag

maart

Geen pauze

Grote Kerk

SERIEPRIJS € 20,-

zaterdag

maart

Geen pauze

Grote Kerk

SERIEPRIJS € 20,-

Holland Baroque presenteert samen met vijf vrouwelijke solisten de muzikale tradities van het 17de-eeuwse kloosterleven in Noord-Brabant. In dit programma hoort u een vrouwenkoor met passiemuziek zoals die in de kloosters geklonken heeft. Muziek tussen Aswoensdag en Pasen, veertig dagen met litanieën, Stabat Mater, barok, gregoriaans en andere werken van Benedictus à Sancto Josepho, Herman Hollanders en Carl Rosier.

In het Nederland van de 17de-eeuw trokken de protestanten aan het langste eind. De openbare katholieke eredienst werd vanaf 1648 verboden. Vooral in Brabant kwam dat hard aan. De katholieken trokken zich terug in schuurkerken en in door de protestanten gedoogde katholieke enclaves rond Gemert en Boxmeer. Benedictus Buns, Jan Baptist Verrijt en Carl Rosier schreven juist voor dit verborgen leven hun mooiste werken. Laat je verrassen door deze muziek uit het ‘Rome van Brabant’.

Holland Baroque is een eigenzinnig orkest dat op haar instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment.

Het orkest Holland Baroque werkt sinds haar oprichting in 2006 samen met vele solisten, componisten, koren en theatermakers. Ontmoetingen met muzikale gasten mondden regelmatig uit in warme vriendschappen en ontsloten nieuwe klankwerelden.

Het orkest deelde het podium met Daniël Lohues, Wu Wei, Reinbert de Leeuw, Giovanni Sollima, London Community Gospel Choir, Lars Ulrik Mortensen, Hidemi Suzuki, Amandine Beyer, Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, Radialsystem, Orkater, Marco Amsbrosini, Dorothee Mields, Aisslinn Nosky, Toshio Hosokawa, Nico Muhly en vele anderen.

Holland Baroque ca. 12 musici
Solisten:
Hannah Morrison
Camille Allérat
Lucretia Starke
Laura Lopes
Ludmila Schwarzwalder

Passiemuziek uit de 17de-eeuw

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Serie Holland Baroque

“Holland Baroque brengt solistische en meerstemmige gezangen levendig en met souplesse.” ★★★★☆ (Volkskrant)