Klassiek

Holland Baroque & Ensemble Polyharmonique

Sternstunde

donderdag

14

december
2023

20:15 uur

Grote Kerk

Prijs € 25,-

Organisatie Appassionata

donderdag

14

december
2023

20:15 uurGrote Kerk

Prijs € 25,-

Organisatie Appassionata

Het solistencollectief Ensemble Polyharmonique is de rijzende ster aan de Duitse vocale barokhemel en brengt samen met Holland Baroque een uitgekiend kerstprogramma met o.a. Hammerschmidt, Rosenmüller, Schütz en Nederlands repertoire uit de 17e eeuw. Het geheel wordt naar goede Duitse traditie doorspekt met volkse kerstliederen. De oude kerstoproep ‘Noe, Noe!’ verspreidt het goede nieuws met muziek die sprankelt en verwarmt.

Kerstmis!
Vooruitlopend op het hiernamaals vierden de mensen vroeger muzikaal uitbundig kerstmis. Deze spanning tussen hemel en aarde wordt prachtig bewaard in de muziek van de 17e eeuw, die vandaag nog steeds ongelofelijk feestelijk klinkt – Kerstmis!
Het feest wordt verteld in ontroerende cantates, concerten en motetten over de verwachting van de Heiland en de geboorte van Jezus.

Over Ensemble Polyharmonique:
Ensemble Polyharmonique is een collectief van zangers uit de veelzijdige oude-muziekscene van Europa. Vocale muziek uit renaissance en barok vormt het kernrepertoire van het ensemble.
De laatste jaren werd het ensemble onder meer uitgenodigd bij het Festival Oude Muziek Utrecht, Bachfest Leipzig, Meer Stemmig Gent, Musica Divina Mechelen, Les Nuits de Septembre Liège, Thüringer Bachwochen en het Heinrich Schütz Musikfest.

Holland Baroque:
Holland Baroque is een eigenzinnig orkest dat op haar instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment.

Het orkest Holland Baroque werkt sinds haar oprichting in 2006 samen met vele solisten, componisten, koren en theatermakers. Ontmoetingen met muzikale gasten mondden regelmatig uit in warme vriendschappen en ontsloten nieuwe klankwerelden.

Het orkest deelde het podium met Daniël Lohues, Wu Wei, Reinbert de Leeuw, Giovanni Sollima, London Community Gospel Choir, Lars Ulrik Mortensen, Hidemi Suzuki, Amandine Beyer, Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, Radialsystem, Orkater, Marco Amsbrosini, Dorothee Mields, Aisslinn Nosky, Toshio Hosokawa, Nico Muhly en vele anderen.

 

Deel deze voorstelling:   E-mail