Holland Baroque meets Jeanine De Bique

De fenomenale sopraan uit Trinidad is, net als Holland Baroque, artistiek nieuwsgierig en veelzijdig. Dit wordt dan ook een duizelingwekkende avond. Barokke aria’s en Caribische folksongs wisselen elkaar moeiteloos af. Jeanine De Bique heeft een pure eindeloze rijkdom aan kleur en nuances. De musici van Holland Baroque laten keer op keer zien dat barok niet oud is, het is van nu.

Over Jeanine De Bique:
Holland Baroque en Jeanine De Bique werkten voor het eerst samen in een uitzending van Podium Witteman. ‘Een magische ontmoeting’ met de fenomenale sopraan uit Trinidad.

De Trinidadiaanse sopraan Jeanine De Bique is druk bezig de wereld van de opera en concertpodia te veroveren. Zo speelde ze onder andere Agathe in Weber's Der Freischütz met Konzerthausorchester Berlin en ze was te zien als Bess in Porgy and Bess en als La Folie in Robert Carsens gevierde productie van Rameau's Platée in Theater an der Wien, gedirigeerd door William Christie. Ook verraste ze enorm met haar eerste solo-album Mirrors dat ze opnam met het eminente ensemble Concerto Köln.

Over Holland Baroque:
Holland Baroque is een eigenzinnig orkest dat op haar instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment.

Het orkest Holland Baroque werkt sinds haar oprichting in 2006 samen met vele solisten, componisten, koren en theatermakers. Ontmoetingen met muzikale gasten mondden regelmatig uit in warme vriendschappen en ontsloten nieuwe klankwerelden.

Het orkest deelde het podium met Daniël Lohues, Wu Wei, Reinbert de Leeuw, Giovanni Sollima, London Community Gospel Choir, Lars Ulrik Mortensen, Hidemi Suzuki, Amandine Beyer, Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, Radialsystem, Orkater, Marco Amsbrosini, Dorothee Mields, Aisslinn Nosky, Toshio Hosokawa, Nico Muhly en vele anderen.
Lees minder

Datum & tijd