Hot Sauce Jazz Sessions

Thomas Decock Quintet

De Oostendse jazzgitarist Thomas Decock bracht een kwintet samen voor nieuwe composities, waarvoor hij inspiratie haalde bij enkele bekende literaire werken. Met invloeden uit doorsnee jazz, postbop van de sixties, folk en wereldmuziek enerzijds en de interactie en intensiteit van moderne jazzbands anderzijds. De muzikanten volgen de deining van het stuk, maar krijgen de vrijheid om een goeie golf te pakken voor een solo.

 

Waarom een kwintet?

Net als op het album ‘Light Travelers’ (2016) kiest Thomas weer voor een kwintet. Met gitaar, bas, piano en keyboards, sax & basklarinet en drums. Hij houdt van het kleurenpalet van die bezetting: naast de akoestische elementen is er ook plaats voor elektronische invloeden (synth, effecten op bas en gitaar,…) en zijn de mogelijkheden om te arrangeren eindeloos.  Levenslustig en verhalend

Thomas Decock is een jazzgitarist met een melodieuze soft touch die nooit de neiging voelt om te imponeren. Hij dient virtuoos de composities en het samenspel. Ritmisch en lichtvoetig, levenslustig en verhalend, de muziek van Thomas is rijk gearrangeerd maar raakt nooit in ademnood. Hij vult je van teen tot kop en doet je dromen daarbovenop.

“De composities zijn telkens het vertrekpunt, maar er is ruimte om grenzen af te tasten en te improviseren.”

 

 

Thomas Decock

Thomas begon op 12-jarige leeftijd met klassieke gitaar en stapte op z’n zestiende over naar de elektrische gitaar. Al snel raakte hij verwonderd door jazz en begon zich toe te leggen op het studeren ervan. Hij volgde les op dé Kunsthumaniora in Antwerpen en en vervolmaakte zijn muzikale studies in Luca School of Arts (voormalig Lemmensinstituut Leuven) en het Conservatorium van Antwerpen.

Sinds die tijd is Thomas actief in de Belgische jazzscene, zowel als sideman als bandleider. Al tijdens zijn studies begon hij te componeren, wat leidde tot de oprichting van zijn eerste quintet en de opnames van het album ‘Light Travelers’.

De voorbije jaren zette Thomas in op muzikale veelzijdigheid. Hij arrangeerde zijn eigen muziek voor Bravo Bigband (een compositie verscheen op Another Story, Soulfactory records), was gitarist in de hiphop/funkband Shoreline Collective (Conquest), voor wie hij ook veel muziek schreef. Door de afwezigheid van live muziek tijdens de corona-pandemie legde hij zich toe op soundengineering en productie en werkt nu als producer samen met singer-songwriter Nir Shemmer (Winona).

 

Na Covid-19 is Thomas teruggekeerd naar zijn muzikale oorsprong: jazz. Hij is aan het werk bij Point Cloud Echo,

een Belgisch/Luxemburgse band met topmuzikanten (o.a. Alex Koo, Pol Belardi) waarvoor hij ook de opkomende EP mixte. Hij is te vinden als sideman bij het kwartet van saxofonist Steven Delannoye samen met pianist Nicola Andrioli en drummer Pit Dahm. Met dit nieuwe quintet neemt Thomas opnieuw de rol van bandleider op zich en presenteert hij een reeks nieuwe composities, die mede tot leven worden gebracht door een reeks sterke sidemen.

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
zo 22 september 2024
zo 22 september 2024
15:00 uur
Locatie/zaal
Bovenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

zo 22 september 2024 zo 22 sep 15:00 uur
Standaard € 20,00
15:00 uur Standaard € 20,00
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken